Daniel Amartey Beşiktaş kariyerine golle başladı

Beşiktaş
Daniel Amartey Beşiktaş kariyerine golle başladı

Beşiktaş'ın Leicester City'den transfer ettiği Ganalı stoper Daniel Amartey, siyah-beyazlı takımdaki ilk maçında golle tanıştı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Tirana'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti. İlk maçı da 3-1 kazanan siyah-beyazlılar, bu sonucun ardından 3. tura yükselen taraf oldu.

Siyah-beyazlılarda karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan ve oyuna ikinci yarının başında sakatlık yaşayan Necip Uysal'ın yerine dahil olan Daniel Amartey, 57. dakikada bir korner organizasyonunda arka direkte topu kafayla ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

28 yaşındaki Ganalı futbolcu, attığı bu golle siyah-beyazlı takımdaki kariyerine muhteşem bir başlangıç yapmış oldu.

DANİEL AMARTEY’İN KARİYERİ

Kariyerinde Inter Allies, Djurgarden ve FC Kopenhag formalarını giydikten sonra 2015/16 sezonunun devre arasında 6.5 milyon Euro bonservis karşılığında Leicester City'ye transfer olan 28 yaşındaki savunma oyuncusu, İngiliz ekibinde geçirdiği 6.5 yılda 145 maça çıktı ve 3 gol - 1 asist üretti.

Asıl mevkisi ön libero olan ancak son yıllarda genellikle stoper olarak görev yapan Amartey, sağ bek pozisyonunda da oynayabiliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Daniel Amartey Beşiktaş