Cristiano Ronaldo tarih yazmaya devam ediyor! 2023'ü zirvede tamamladı

Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan Ligi
Cristiano Ronaldo tarih yazmaya devam ediyor! 2023'ü zirvede tamamladı
FOTOĞRAF: AA

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden Al Nassr'da forma giyen Cristiano Ronaldo, takımının Al Taawon'u 4-1 yendiği maçta bir gol kaydederek 2023 yılında attığı gol sayısını 54'e yükseltti ve yılın en çok gol atan ismi olarak adını tarihe yazdırdı.

Suudi Arabistan Ligi'nin 19. haftasında Al Taawon ile Al Nassr karşı karşıya geldi.

Al Nassr deplasmanda karşılaştığı rakibini 4-1'lik skorla yenerek 2023 yılını galibiyetle noktaladı.

Al Nassr'a galibiyeti getiren golleri Marcelo Brozovic, Aymeric Laporte, Otavio ve Cristiano Ronaldo kaydetti. Al Taawon'un tek sayısı ise Aschraf El Mahdioui'den geldi.

Ligde üst üste 4. galibiyetini elde eden Al Nassr bu sonuçla puanını 46 yaptı ve Al Hilal'in 7 puan gerisinde ligde 2. sırada yer aldı.

RONALDO BİR KEZ DAHA ZİRVEDE BİTİRDİ

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi isimleri arasında gösterilen ve rekor üstüne rekor kıran Cristiano Ronaldo büyük bir başarının daha altına imzasını attı.

Portekizli yıldız, 2023 takvim yılı içerisinde Al Nassr ve Portekiz Milli Takımı formalarıyla toplamda 54 kez gol sevinci yaşadı. 38 yaşındaki deneyimli oyuncu, 52 kez gol sevinci yaşayan PSG'li Kylian Mbappe ve Bayern Münih'den Harry Kane'in yanı sıra 50 gol kaydeden Erling Haaland'ı da geride bıraktı.

Cristiano Ronaldo, böylelikle 2023 yılının en çok gol atan ismi olarak bir kez daha adını tarihe yazdırdı.