Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne?

İngiltere Premier Lig
Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne?

Juventus Teknik Direktörü Max Allegri, Cristiano Ronaldo'nun Juventus'tan ayrıldığını açıkladı. Gelen haberler Portekizli süper yıldızın Manchester'a gideceği yönündeydi. "Ronaldo, City'ye doğru" haberleri çıksa da yıldız isim yuvaya, United'a döndü. İşte detaylar, riskler ve fırsatlar...

Dönemin ruhunu yansıtan bol jöleli saçları, ergenlik döneminin son demlerini yaşadığını belli eden yüzü, bakışları, ince vücudu ve korkunç kombiniyle İngiltere'nin kuzey batısına adım attığında Cristiano Ronaldo'nun çok önemli bir yetenek olduğunu herkes biliyordu.

Tarzıyla ikon oldu, “ince” denen vücudunu adeta bir makineye çevirdi ve hepsinden önemlisi “bileklerine hakim”, çok iyi çalım atan bir gençten dünyanın gördüğü en komple ve en dominant hücum silahına dönüştü.

Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne? - Resim : 1

TARTIŞMASIZ BİR NUMARA OLARAK AYRILDI

2003-2004 sezonunun başında adım attığı Manchester'ın kırmızı yakasından bir United efsanesi olarak ayrılacaktı. Premier League'de şampiyon oldu, Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaştı ve İngiltere'den tartışmasız bir numara olarak ayrıldı.

Manchester United formasıyla 292 maçta 118 gol, 69 asist kaydeden Cristiano Ronaldo, Ada'ya geri döndü. "Adresi bu kez Manchester'ın mavi tarafı olabilir" dense de son sözü United söyledi. Cristiano Ronaldo, Manchester United'a döndü. 

Ronaldo, infografik

MAX ALLEGRI: 'HAYAT DEVAM EDİYOR'

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, “Ronaldo bana artık Juventus için oynamayı istemediğini söyledi... Seçimini yaptı, katkısını verdi ve gidiyor. Hayat devam ediyor” ifadelerini kullandı. Hayat devam ediyor ancak olabildiğince enteresan bir şekilde... Detaylara bakalım.

Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne? - Resim : 3

NE OLDU?

Öncelikle City'nin ilgilendiği Harry Kane, Tottenham Hotspur'da kalmaya karar verdi. Cristiano Ronaldo ise Juventus'un bu sezonki ilk maçında yedek soyundu. Bu noktadan beri akıllarda bu ihtimal vardı. City kapıyı açan taraf oldu, oyuncunun menajeri Jorge Mendes, City ile görüşürken bir yandan da United cephesiyle görüşüyordu.

Pep Guardiola, Arsenal maçı öncesi yaptığı basın toplantısında "Kararı Ronaldo verecek" diyerek topa açıkça girmekten çekinirken Ole Gunnar Solskjaer ise "O, bu kulübün efsanesi ve tarihin en iyisi. İlerleyen günlerde ne olacağını göreceğiz ama bu kulüpteki herkesin ona karşı zayıf bir noktası olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu heyecanlı süreçte biz de gelen haberler üzerine "Ronaldo; City'yi mi, United'ı mı seçecek" başlıklı bir içerik hazırlamıştık ancak CR7 sahadaki hızını transferde de konuşturdu.

Birkaç saatte ibre City'den tamamen United'a döndü. Rio Ferdinand'ın paylaşımı, anlaşmayı adeta açık etti; BBC, City'nin masadan kalktığını açıkladı, Ronaldo'nun bir baba figürü olarak gördüğü Sir Alex Ferguson'ın telefon görüşmesiyle devreye girdiği söylendi...

Nihayetinde 18 yaşında girdiği kapıdan bir süperstar olarak ayrılan Cristiano Ronaldo belki de kariyerinin son zirve yıllarını yuvasında geçirmeye karar verdi.

CRISTIANO RONALDO NEDEN AYRILDI?

Portekizli yıldız 36 yaşına rağmen aslında istatistiksel olarak Juventus'ta başarılı oldu. 134 maçta 101 gol ve 22 asist inanılmaz bir performans. Rekor sürede 100 gole ulaştı ancak plan Ronaldo'nun goller atmasından ibaret değildi.

Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne? - Resim : 4

Juventus, Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşmayı çok istiyordu. Ronaldo da Clarence Seedorf'un (Ajax, Real Madrid ve Milan) ardından üç farklı takımla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ilk oyuncu olarak bir kez daha tarihe geçmek arzusundaydı. Juventus bu hayale yaklaşamadı bile! Hatta yol üstünde nispeten zayıf rakiplere elendi: Sırasıyla; Ajax, Lyon ve Porto...

Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne? - Resim : 5

RİSKLER VE FIRSATLAR...

Ronaldo aslında ne City'nin sistemine ne de United'ın sistemine tam olarak uyuyordu. Hücum hattı çok zengin ve yatırım yapılmış genç yeteneklerden oluşan iki takım da Ronaldo'yu getirerek kendileriyle çelişme riskini almıştı. Tutulacak tek nokta muhtemelen United'ın aslında Cavani'yle çözmeye çalıştığı keskin bitirici eksikliğiydi.

Manchester United'ın bu hamlesinin altında ayrıca parlak günlerine duyduğu özlem de yatıyor. Falcao, Ibrahimovic, Di Maria, Alexis Sanchez gibi isimleri deneyen ve hepsinde hüsran yaşayan Manu, bu kez en net tercihe yürümüş gibi duruyor. Super League girişimiyle taraftarı çok sinirlendiren yönetim için de bu transfer müthiş bir fırsat oldu.

Ancak başarısızlığın çok can yakacağı aşikar. Ronaldo, iyi giden bir yapılanma sürecini bozan hamle olarak mı yoksa mükemmel yapbozu tamamlayan son eksik parça olarak mı tarihe geçecek göreceğiz...

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Telegraph, Transfermarkt, The Guardian, La Gazzetta dello Sport

Kaynak: Web Özel

Cristiano Ronaldo cristiano ronaldo manchester united Manchester United' Manchester City