Conor McGregor, koronavirüs için Çin'i suçladı

koronavirüs
Conor McGregor, koronavirüs için Çin'i suçladı

İrlandalı karma dövüş sanatları sporcusu Conor McGregor, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını için Çin'i suçladı.

Çin'in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs, dünya genelinde 1 milyon 200 bin kişiye bulaşmış durumda. Çin'de ise yeni vaka sayısı neredeyse durma noktasına geldi. Çin, ülkeye girişleri de kapatırken dünya genelinde eleştiri oklarından da nasibini aldı.

Son olarak İrlandalı karma dövüş sanatçısı ve boksör Conor McGregor, Çin'i eleştirenler arasına katıldı. Eski UFC tüy sıklet ve hafif sıklet şampiyonu Conor McGregor salgın ve Çin hakkında şöyle konuştu; 

"Çin'in yaptığı insanlık dışı bir davranış. Sadece virüsü tüm dünyaya yaymakla kalmadı, tüm ürünlerin fiyatlarını da arttırdı. Maskeler, eldivenler, oksijen tüpleri, testler neredeyse her şeyin fiyatlarını arttırdılar. Hem de verdikleri ürünler doğru düzgün çalışmıyor bile! Çin'in bu davranışı barbarlıktır. Bir de teşekkür mü istiyorlar? O teşekkürü alsınlar... Barbarca davranışlara ihtiyacımız yok. Ortada bir küresel salgın var ve Çin hala bundan yararlanmaya çalışıyor. İnsanlık suçu işliyorlar!"

McGregor, ülkesi İrlanda'ya da birlik olma çağrısında bulundu.

İrlanda'da 4604 koronavirüs vakası bulunurken, 137 kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

Hürriyet

Conor McGregor koronavirüs Çin