Çok kızgın, Osimhen'den bir özür bekliyor

Nijerya Victor Osimhen Galatasaray
 Çok kızgın, Osimhen'den bir özür bekliyor
Fotoğraf: Nijerya Futbol Federasyonu

Nijerya Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Finidi George ülkesi basınına yaptığı açıklamada Galatasaray'ın yeni transferi Victor Osimhen'in hala kendisinden özür dilemediğini söyledi. Peki ne olmuştu da Finidi, Osimhen'den özür bekliyordu? Detaylar haberimizde...

Nigerian Info'ya bir röportaj veren Finidi, kendisini Instagram'da ağır bir şekilde eleştiren Osimhen'den halen özür beklediğini söyledi.

Osimhen, Nijerya'nın Güney Afrika ve Benin ile oynanan Dünya Kupası eleme maçlarını sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı. Finidi'nin Osimhen'in milli takıma gelmemesini eleştirdiği ve en azından bir maç oynayabilecek durumda olduğunu söylediği basında iddia edildi. Bunun üzerine Osimhen, Instagram'dan Finidi'ye sert bir yanıt vermişti.

Bu olayların ardından Finidi istifa etmişti.

Finidi, söylediği iddia edilen şeyleri söylemediğini belirterek Osimhen'in kendisinden özür dilemesi gerektiğini açıkladı.

OSIMHEN VE FINIDI ARASINDA NE YAŞANMIŞTI?

Nijerya haziran ayında iki Dünya Kupası eleme maçına çıktı. Güney Afrika ile 1-1 berabere kalıp, Benin'e 2-1 mağlup oldu. Osimhen ayak bileğinin sakat olduğunu söyleyip bu iki maçta da oynamad. Nijerya Futbol Federasyonu Osimhen'in sakatlığı nedeniyle 1 ay sahalardan uzak kalacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Osimhen'in yerine Kenneth Igboke takıma çağrıldı.

Benin mağlubiyetinin ardından yerel basında Finidi'nin Osimhen'in oynayabileceğini iddia ettiği ve Nijerya milli takımında disiplin sorunları olduğunu söylediği öne sürüldü.

O dönem Napoli'de forma giyen Osimhen buna çok sinirlendi ve Instagram'dan Finidi'ye yanıt verdi. Canlı yayın yapan Osimhen demediğini bırakmadı.

Osimhen videoda Finidi'ye tepki göstererek "Herkes ister kulüp takımım ister milli takım olsun yüreğimle oynadığımı biliyor. Kimsenin bana saygısızlık etmesine izin vermeyeceğim. Bu saçmalığa izin vermeyeceğim. Kimse adımı lekeleyemez. Finidi'yle yaptığım konuşmanın videosunu Instagram'da paylaşacağım. Artık ona saygımı yitirdim. Kendisiyle konuşup takım arkadaşlarıyla birlikte olmak için kampa katılmak istediğimi söylemiştim. Ama bana ailemle kalmamı söylemişti." demişti.

Bu videonun ardından ortalık karıştı. Finidi'nin istifa ettiği iddia edildi. Federasyon sessiz kaldı, ancak daha sonra Nijerya Milli Takımı'nın medya sorumlusu Colin Udoh istifayı doğrulamıştı.