Claudio Marchisio'dan dikkat çeken Kenan Yıldız yorumu: "Bırakın hata yapsın!"

Kenan Yıldız Juventus
Claudio Marchisio'dan dikkat çeken Kenan Yıldız yorumu: "Bırakın hata yapsın!"
Reuters

Juventus altyapısından yetişen orta saha oyuncusu Claudio Marchisio, Kenan Yıldız'ın korunması gereken bir yetenek olduğunu söyledi.

Futbolcu menajerliği işine başlayan eski Juventuslu futbolcu Claudio Marchisio; Juventus, Kenan Yıldız ve 4 yıl ceza alan Pogba ile ilgili konuştu.

La Stampa'ya bir röportaj veren İtalyan futbolcu yeni işinde ağırlıklı olara Juventuslu genç futbolcularla çalışıyor.

Juventus altyapı akademisinde yetişen Marchisio, Serie B'den başlayarak A takımda 389 maça çıkmış, 7 şampiyonluk kazanmıştı.

Cezalar nedeniyle maddi sorunlarla boğuşan Juventus'un genç futbolculara yönelmesini değerlendiren Marchisio, "Kenan Yıldız ve Cambiaso gibi ilginç oyuncular var. Fagioli de dönecek. Bunlar gelişmelerini sürdürerek Şampiyonlar Ligi'ndeki önemli maçlara hazırlanmaları gereken oyuncular. Ancak bu zaman alır. Tecrübe oynayarak kazanılır." diye konuştu.

Serie A'da sezonun sürpriz isimlerini de açıklayan Marchisio, "Genoa'da oynayan Gudmundsson'un patlama yapacağını öngörmüştüm. Kimse bana inanmamıştı. Çok iyi iş çıkarıyor. Bir de Kenan Yıldız var. Ancak onun doğru şekilde gelişebilmesi için hata yapmasına izin verilmeli. Inter'e karşı zorlandı diye eleştirilmemeli. Büyüyebilmesi için hata yapmalı" dedi.

Gelecek yıl için takımın 10 numarasının Kenan Yıldız olması yönündeki yorumları da değerlendiren Marchisio, "Geleceğin Juventus'u sadece onun çevresinde kurulmamalı. Henüz çok genç. Böyle bir baskıyı kaldırabilecek deneyime sahip değil ama geleceğin önemli oyuncularından biri. Kalitesi var ve Juve de bunu iyi biliyor. O korunması gereken bir yetenek" diye konuştu.

Takımın yeni transferi Alcaraz'ı ise Vidal'e benzeten Marchisio, "Karakteri olan bir oyuncu. Sezonun ortasında gelmesi dezavantaj ancak Rabiot ve McKennie'nin sakatlıkları nedeniyle oynama şansı bulacak. Kendini gösterebilecek." dedi.

Son olarak Pogba'nın aldığı cezaya da değinen İtalyan, "Böyle durumlarda etrafına toplanan birçok insan olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden onu şu an yalnız bırakmayı tercih ediyorum. Son konuştuğumuzda çok sakindi. Sahalara dönmek istiyordu. Şimdi ne olacağını görmemiz gerekiyor. Onun için çok üzülüyorum. İnanılmaz nitelikler esahip bir oyuncu. Birlikte birçok şey yaptı, birçok kez kazandık. Son yıllarda çok zor anlar yaşadı. Bunun sadece doping meselesiyle bağlantılı olduğunu da düşünmüyorum. Benim için önemli olan tek şey iyi olması" şeklinde konuştu.