Çin'de futbolcu maaşlarına sınırlama getirildi!

Çin'de futbolcu maaşlarına sınırlama getirildi!

Çin Futbol Federasyonu (CFA), 2020 yılından itibaren Çin Süper Ligi'ndeki takımlara oyunculara dağıtacakları maaşlarda sınırlama getirdi.

Haber Global - Dış Haberler

Dünya futbolunun son dönemde transfer piyasasını en çok etkileyen ülkelerinden biri olan Çin'de, Federasyon yeni bir düzenlemeye gitti. 

Buna göre 2020 yılından itibaren Çin Süper Ligi'nde yerli statüsündeki 21 yaş altı futbolcular yıllık olarak en fazla 300 bin Yuan (yaklaşık 40 bin Euro), 21 yaş üzeri yerli futbolcular yıllık olarak en fazla 10 milyon Yuan (yaklaşık 1.3 milyon Euro), yabancı statüsündeki futbolcular ise yıllık olarak en fazla 3 milyon Euro ücret alabilecekler.

Halihazırda sözleşmesi devam eden oyuncuları etkilemeyecek olan bu düzenlemeyle birlikte 'yüksek maaş' beklentisiyle Çin'e gitmeyi düşünen futbolcuların ve astronomik harcamaların önü alınmış olunacak, Çinli futbolcuların eğitimlerine ise daha fazla önem verilecek. 

Çin Futbol Federasyonu daha önce de kulüplerin yaptıkları transferlerde harcadıkları bonservis bedeli kadar vergi vermesini zorunluluk haline getirmiş ve bunun sonucunda yapılan transferlerde ciddi anlamda düşüş görünmüştü.

Çin Süper Ligi'nde forma giyen Oscar, Hulk, Talisca, El Shaarawy, Hamsik, Pelle, Fellaini ve Paulinho gibi yıldız isimler 15-20 milyon Euro bandında astronomik yıllık ücret alıyorlardı...

Çin ligi Çin yabancı sınırlaması