Chikeluba Ofoedu dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu

Chikeluba Ofoedu dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu

Bir dönem Eskişehirspor formasını giyen Chikeluba Francis Ofoedu, menajerliğini yapan kişiler tarafından dolandırıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HABERGLOBAL.COM.TR / ÖZEL HABER

2016 yılında bedelsiz olarak Samsunspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Nijeryalı futbolcu Chikeluba Francis Ofoedu, 27 maçta attığı 12 gol ve 7 asistle Eskişehirspor'un 2018 yılında ligde kalmasında önemli bir rol oynamıştı.

Kırmızı-siyahlı kulübün mali sorunları nedeniyle oyuncuyla sözleşme yenilenememiş ve Ofoedu, İsrail ekiplerinden Maccabi Tel Aviv'in yolunu tutmuştu. 

Belirtilen dönemde Eskişehirspor'dan alacağı 175 bin euro'ya karşılık uyuşmazlık çözüm kurulunda anlaşmaya gidilmiş ve Ofoedu, alacağı karşılığında Tepebaşı ilçesindeki 2 taşınmazı kabul etmişti.

Bu süreçte İsrail'de bulunan Ofoedu, taşınmazları üzerine alamadığı için haklarının şifaen menajerliğini yapan Y.B ile S.B'ye bırakılması karşılığında Eskişehirspor'dan olan alacağından feragat etti. 

Adı geçen taşınmazlar ise Y. B. adına tescil edildi. 

Ofoedu, Y.B ve S.B'ye herhangi bir borcu olmamasına rağmen adı geçen kişilerin taşınmazlara el koyduğunu ve kendisinden de 210 bin euro alacaklı olduklarını iddia ettiklerini belirterek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

İfadesinde adı geçen şahıslara herhangi bir borcu bulunmadığını belirten Nijeryalı futbolcu, aralarındaki menajerlik sözleşmesinin bu kişiler tarafından kötüye kullanıldığını iddia etti.

Dolandırıldığını belirten Ofoedu, Y. B. ve S.B'den şikayetçi olduğunu belirtti.

Chikeluba Ofoedu dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

Eskişehirspor