Chelsea'nin yeni teknik direktörü... Galatasaray sürprizi

Galatasaray Chelsea İngiltere Premier Lig
Chelsea'nin yeni teknik direktörü... Galatasaray sürprizi

Şampiyonlar Ligi'ndeki Dinamo Zagreb mağlubiyetinin ardından Thomas Tuchel'in görevine son veren Chelsea'de yeni teknik direktör belli oldu. İngiliz ekibinin resmi açıklamayı yaptı.

Maviler'in yeni menajeri Brighton'ın hocası Graham Potter oldu. 

Chelsea'nin 47 yaşındaki sahibi Todd Boehly'nin Devler Ligi'ndeki mağlubiyeti affetmemesi üzerine yeni teknik direktör arayışlarına giren Chelsea aradığını Premier Lig'de buldu.

Potter'ın Östersunds'u Galatasaray'ı elemişti

Türkiye, Graham Potter'ı İsveç ekibi Östersunds'tan hatırılyor. 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Lİg'nde ikinci ön eleme turunda Galatasaray ile eşleşen Östersunds toplamda 3-1'le Sarı-kırmızılı ekibi eleyince Potter'ın adı tüm dünyada duyulmuştu. İlk maçı Östersunds 2-0 kazanmış, diğer maç ise 1-1 berabere bitmişti. Galatasaray'ın o maçtaki tek golünü Ahmet Çalık kaydetmişti. Sarı-kırmızılı ekibin başında ise Igor Tudor vardı.

Sonrasında PAOK'u da eleyip gruplara kalan Östersunds; Athleti Bilbao, Zorya ve Hertha Berlin'in olduğu gruptan da 2. olarak çıkmayı başarmış, bir sonraki turda Arsenal'e elenmişti. Potter'ın Arsenal'i rövanş maçında yenmesi Premier Lig'in dikkatini çekmiş ve Swansea City 2018 yılında Potter'ı takımın başına getirmişti. Başarılı teknik  direktör bir yıl sonra Brighton'ın başına geçmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Chelsea graham potter Galatasaray Premier Lig