Chelsea'den Galatasaray'ı üzecek hamle, 75 milyon euro'yu verip alacaklar

Galatasaray Chelsea Napoli transfer haberleri
Chelsea'den Galatasaray'ı üzecek hamle, 75 milyon euro'yu verip alacaklar
AA

İngiliz ekibi Chelsea'nin Viktor Osimhen'i ocak ayında 75 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer edeceği iddia edildi.

Yaz transferinin kapanışında tüm görüşmelere karşın Osimhen'e imza attıramayan Chelsea'nin transferden vazgeçmediği ve oyuncunun Napoli ile imzaladığı yeni anlaşmadan faydalanarak transferi ocak ayında 75 milyon euro'ya bitireceği öne sürüldü.

Transferin başında PSG'ye gitmesi beklenen ancak teklif gelmeyince Al Ahli ile görüşen Viktor Osimhen maaş koşullarında anlaşamamış ve teklifi reddetmişti. Suudi Arabistan ekibi 30 milyon euro'ya yaklaşan bir yıllık maaş önermişti.

Daha sonra Chelsea devreye girmiş fakat yine maaş konusu yüzünden anlaşma sağlanamamıştı. Avrupa'da transfer dönemi bitince Napoli, Serie A'ya kaydetmediği 100 milyon euro'luk golcüsünü Galatasaray'a kiralanmaya ikna etmiş, bunun karşılığında oyuncunun sözleşmesini 1 yıl uzatmış ancak serbest kalma bedelini 75 milyon euro'ya düşürmüştü.

Hücumda Nicolas Jackson'ın sözleşmesini 2033 yılına kadar uzatan Chelsea, Osimhen'in Napoli'yle yenilenen sözleşmesini fırsata çevirmeye karar verdi. İngilizler, İtalyan takımının kapısını ocak ayında bir kez daha çalacak.