Cenk Tosun'un menajerinden CSKA Moskova açıklaması

Beşiktaş
Cenk Tosun'un menajerinden CSKA Moskova açıklaması

Cenk Tosun'un menajerliğini yürüten babası Şenol Tosun, Rus basınına verdiği röportajda, devre arasında CSKA Moskova'dan gelen teklifi neden reddettiklerini ve Beşiktaş'a dönme gerekçelerini açıkladı.

HABERGLOBAL.COM.TR / DIŞ HABER

Devre arası transfer döneminde Rus ekibi CSKA Moskova, Everton'la Cenk Tosun'un transferi için her konuda anlaşma sağlamış ancak milli futbolcu eski takımı Beşiktaş'a dönmeyi tercih etmişti.

Cenk Tosun'un menajerliğini yürüten babası Şenol Tosun, Rus basınından Metaratings'e verdiği röportajda, CSKA Moskova'dan gelen teklifi neden reddettiklerini ve Beşiktaş'a dönme gerekçelerini anlattı.

CSKA Moskova'dan teklif aldıklarını doğrulayan Şenol Tosun, "Ancak Tosun ailesi olarak, kısa süreli bir sözleşmeyle Beşiktaş'a dönmeyi tercih ettik. Devre arasında yeni bir ülke ve takıma gitmektense, Beşiktaş'ta 5 ay geçirmenin daha mantıklı olduğuna kanaat getirdik" dedi.

CSKA'nın sunduğu şartların Beşiktaş'ın sunduğu şartlardan daha iyi olduğunun altını çizen Şenol Tosun, "Cenk, Beşiktaş'ı biliyor. İstanbul'u seviyor. Adaptasyon süreci olmayacak. Bir diğer önemli sebep de, Cenk'in eşi Ece uzun zamandır İstanbul'a dönmek istiyordu. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde Türkiye'de birkaç ay geçirmenin en iyi seçenek olduğuna karar verdik" şeklinde konuştu.

Son olarak gelecek dönemde izleyecekleri yol sorulan Şenol Tosun, "Yaz transfer döneminde her kulüple olduğu gibi, CSKA Moskova ile de yeniden 2-3 yıllık kontrat üzerinden görüşmeye hazırız" dedi.

2018 yazında 22.5 milyon Euro karşılığında Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun, geçtiğimiz sezonun devre arasında kiralık olarak Crystal Palace'a transfer olmuş ancak yaşadığı çapraz bağ sakatlığı sebebiyle sezonu erken kapattığı için Mart ayında Everton'a geri dönmüştü.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Cenk Tosun CSKA Moskova