Cedi Osman'ın Elazığ tweeti tartışma yarattı!

NBA
Cedi Osman'ın Elazığ tweeti tartışma yarattı!

NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen milli oyuncu Cedi Osman, oynayacakları Chicago Bulls karşılaşmasında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağını açıkladı ve sosyal medya karıştı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan milli basketbolcu, "Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcunun bu paylaşımının ardından bazı sosyal medya kullanıcıları belirtilen meblağın çok düşük olduğu gerekçesiyle büyük tepki gösterirken, bazı kullanıcılar ise basketbolcunun farkındalık yaratmak için bu yolu seçtiğini, maç sırasında bahsi geçecek bu kampanyanın tüm dünyanın dikkatini Elazığ'a çekeceğini savundu. Cedi, tartışmalar üzerine ikinci bir paylaşımda bulundu.

Cedi, "Yazılanların bir kısmını üzülerek okudum. Ben her türlü yardımı hep gizli yapıyorum. Bu sefer amaç özellikle gizli olmaması. Belki iki takımdan birileri katılır, fazla bağış olur. Ülkemizdeki depreme dikkat çekmiş oluruz, fena mı olur? Bu kadar nefret iyi değil..." ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcunun ikinci paylaşımı sonrasında kendisine çok sayıda destek mesajı atıldı.

Cedi Osman'ın ismi kısa sürede Twitter gündemine girdi.

Cedi Osman'ın Elazığ tweeti tartışma yarattı! - Resim : 1

Cedi Osman'ın Elazığ tweeti tartışma yarattı! - Resim : 2

ARDA TURAN'DAN CEDİ'YE DESTEK!

Medipol Başakşehir ile sözleşmesini fesheden deneyimli futbolcu Arda Turan, sabaha karşı Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Chicago Bulls ile yapacakları maçta her 3 sayılık basket için Elazığ'daki deprem mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağını açıklayan Cleveland Cavalierslı Cedi Osman'a destek verdi.

Twitter hesabından milli basketbolcu Cedi Osman'ı alıntılayarak paylaşımda bulunan Arda Turan, "Güzel yürekli kardeşim. Her 3 sayı için aynı rakamı ben de bağışlıyorum. Sabaha karşı ekran başındayız. Elinizi korkak alıştırmayın." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılay ise paylaşımından dolayı Cedi Osman'a teşekkür etti. Twitter'da milli basketbolcunun paylaşımını alıntılayan Türk Kızılay, mesajında "Desteğin için sonsuz teşekkürler Cedi. İyilik sensiz olmaz Türkiye! DEPREM yazıp 2868'e göndererek siz de 10 lira ile destek olabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

Cedi Osman'ın Elazığ tweeti tartışma yarattı! - Resim : 3

YUSUF YAZICI DA CEDİ'YE DESTEK VERDİ

Fransa'nın Lille takımında forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı da milli basketbolcu Cedi Osman'a destek verdi.

Twitter hesabından milli basketbolcu Cedi Osman'ı alıntılayarak paylaşımda bulunan Yazıcı, Ben de varım Cedi. Ne güzel bir kampanya. Yazın bir tek pota sözünü alırım ama." ifadelerini kullandı.

Cedi Osman'ın Elazığ tweeti tartışma yarattı! - Resim : 4

NBA Cedi Osman Elazığ depremi