Carlo Ancelotti'den ilk 11'e Arda Güler ayarı

Real Madrid Arda Güler İspanya La Liga
Carlo Ancelotti'den ilk 11'e Arda Güler ayarı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti yeni sezonun başlamasına az bir süre kala taktiksel değişiklik yapmaya karar verdi. Ancelotti'nin planlarının arasında milli oyuncumuz Arda Güler de var...

ABD kampındaki ilk 2 maçını kazandıktan sonra Barcelona ve Juventus karşısında aciz kalan Real Madrid'de teknik direktörü Carlo Ancelotti, ilk 11 planını değiştirdi.

Carlo Ancelotti, ABD'deki kampta uyguladığı yeni taktikteki hataların farkında. La Liga'nın başlamasına az bir süre kala ilk 11'de değişikliğe gitme kararı alan Ancelotti'nin bu planlarında Arda Güler'in de yeri var.

Elindeki kadronun farkında olan Carlo Ancelotti, kadroya uygun bir taktik seçmişti. Ancak ilk 2 maçta işleyen sistem Barcelona ve Juventus karşısında çöktü.

4-4-2 MODELİNE GEÇİŞ

Benzema'yı kaybeden Real Madrid'de Ancelotti yeni bir tarz kullandı. Yıllardır uyguladığı 4-3-3'ün yerine 4-4-2'nin diamond modeline geçiş yaptı.

Yeni taktikte anahtar isim Jude Bellingham oldu. Aynı pozisyon için Arda Güler de gündemdeydi ancak sakatlanınca şimdilik bu şansını kaçırdı.

Hazırlık maçlarındaki kötü performansın ardından kafasındaki ilk 11'de değişikliğe giden Ancelotti, 4-4-2 diamond'ı bozmadan var olan 11'den Valverde ve Tchouameni'yi çıkarıp yerlerine iki tecrübeli isim Kroos ve Modric'i takıma monte etmeyi planlıyor. İyileştiği zaman Arda Güler'in de bu planın bir parçası olması bekleniyor.

Plan ilk iki maçta işlese de gol konusunda sıkıntılar yaşandı. Çünkü tüm hücum yükü Vinicius Junior ile Rodrygo'nun omuzlarına yüklendi. Önceden Benzema varken, bu işi 3 futbolcu yapabiliyordu. Benzema'sız Vinicius ve Rodrygo'nun da etkinliği azalmış görünüyor. Çünkü 2 oyuncuda orijinal santrfor değil.

Benzema'nın yerine alınan Joselu ise Real Madrid'i taşıyabilecek nitelikte görünmüyor.

Carlo Ancelotti'den ilk 11'e Arda Güler ayarı - Resim : 1

YENİ TAKTİK SEZON ÖNCESİ DENENECEK

Forvet sıkıntısı yaşayan Ancelotti, Mbappe'nin transferi şu ana kadar gerçekleşmeyince ve elinde de sadece Joselu olunca ağırlığı orta sahaya vermeye karar verdi. 4 pozisyon için 8 aday var. Ancak bu biraz dengesiz bir kadro olarak görünüyor. Hücumda görev yapabilecek oyuncular Vinicius, Rodrygo, Brahim Diaz ve Joselu'yla sınırlı. Arda Güler de burada düşünülebilir ancak Ancelotti, Arda'yı Bellingham'ın poziyonunda alternatif olarak düşünüyor.

Ancelotti yeni taktiğini sezon başlayana kadar test etmeye devam edecek. Bir yıl daha şampiyonluktan uzak kalmayı göze alamayacak kadar büyük bir takım olan Real Madrid'de Ancelotti beklediği verimi alamazsa geçen yılki 4-3-3'e geri dönmek zorunda kalacak.

Şu anda görünen Real Madrid 11'i şöyle:

Kalede Courtois, defansta Rüdiger ve Militao, sol bekte Alaba, sağ bekte Carvajal, defansın önünde Kroos, ortada Modric ve Camavinga, önlerinde Bellingham, forvette ve kanatlarda Vinicius Jr. ve Rodrygo.

Carlo Ancelotti'den ilk 11'e Arda Güler ayarı - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

Arda Güler Arda Güler Real Madrid Arda güler madrid Arda Güler Ancelotti Carlo Ancelotti arda güler haberleri