Carlo Ancelotti sonunda patladı, "Buna kimse dayanamaz, ben de dayanamam!"

Real Madrid Carlo Ancelotti UEFA Şampiyonlar Ligi futbol İspanya La Liga
Carlo Ancelotti sonunda patladı, "Buna kimse dayanamaz, ben de dayanamam!"
AA

Yarın Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatındaki ilk maçında evinde Stuttgart'ı ağırlayacak Real Madrid'de Carlo Ancelotti bir basın toplantısı düzenledi. İtalyan teknik adam "Eğlenceli bir maç olacağı kesin" yorumunda bulundu.

Carlo Ancelotti, Stuttgart ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Valdebebas'ta bir basın toplantısı düzenledi.

İlk sorunun Stuttgart'la ilgili sorulmasına sevinen Ancelotti, "Stuttgart geçen yıl çok iyi performans sergiledi ve burada olmaları teknik adamlarının ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Çok iyi bir takımlar ve organizeler. Eğlenceli bir maç olacağı kesin" dedi.

VINI'NIN TARTIŞILAN GOL SEVİNCİ

Vinicius Jr.'ın Sociedad deplasmanında gol attıktan sonra yaptığı sus işaretinin eleştirilmesine de değinen Ancelotti, "Birçok kez yaşanan çok çirkin bir eyleme tepkidir bu. Ona karşı her zaman hareketler yapılıyor. Buna kimse dayanamaz, ben de dayanamam. Olan bitenden dolayı parmağını ağzına götürmesi normaldir. Bunca yıldır Vini'nin başına gelenler tolere edilemez." diye konuştu.

SAKATLARIN DURUMU

Bellingham, Tchouameni ve Militao'nun iyi durumda olduğunu belirten Ancelotti, "Militao'nun daha fazla dinlenmeye ihtiyacı vardı. Ona bir gün dinleme verdim. Yarın yüzde 100 oynayabilir durumda olacak. Bir oyuncu daha kaybedemezdik" yorumunda bulundu.

Şampiyonlar Ligi'nde değişen formatla da ilgili konuşan Ancelotti, "Geçen yılı kazandığımız için favori olduğumuzu düşünüyorlar. Bu yıl Şampiyonlar Ligi bambaşka bir hikaye olacak. Umarım sonunda yine finale kalırız." şeklinde konuştu.

Yaşanan sakatlıklar ve puan kayıplarıyla ilgili olarak ise "Bir oyuncunun sezona hazır olabilmesi için 5 hafta gerekiyor. Bugün bu süre bitiyor. Dolayısıyla bugüne kadar ki maçlarımız hazırlık dönemiydi. Gelişiyoruz ama hala gelişmemiz gereken konular var. 3 oyuncu takımdan ayrıldı ama geçen seneye göre daha iyi bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Ancelotti çok sayıda sakatlık yaşanmasıyla ilgili olarak ise organizatör kurumlardan maç sayısını azaltmayı düşünmelerini istedi.

"KROOS GEÇMİŞTE KALDI"

Kroos meselesinin artık unutulmuş bir konu olduğunu söyleyen İtalyan teknik adam, "Yeri doldurulamayacak bir oyuncu, elimizde ne olduğuna bakmalıyız. Kroos'un yaptığı çok iyi yapacak oyuncular var elimizde" diye konuştu.

"FORVETLER, DEFANS OYUNCUSUNDAN DAHA ÇOK SAVUNMA YAPIYORSA SORUN VARDIR!"

Forvetlerinin idealinin gol atmak olduğunu vurgulayan Ancelotti, "Forvetler gol atar, orta saha hücuma ve savunmaya yardım eder, savunma ve kaleci ise savunur. Ancak kompakt bir takım olabilmek için forvetlerin daha fazlasını yapması ve yardımı önemli. Forvet defans oyuncusundan daha fazla savunma yapmaz, o zaman bir sorun olur. Eğer kaleci pivot orta sahadan daha çok topa dokunuyorsa orada da bir sorun vardır. Oynadığımız maçlarda daha iyisini yapabilirdik. Aslında savunmada iyiydik. 2 gol yedik. Sadece 1'i hücum setinden diğeri duran toptan. 4 maç hiç gol yemedik. Bu fena değil" şeklinde konuştu.