Carlo Ancelotti Real Madrid'deki sorunu tespit etti, gözler orta sahaya çevrildi

Real Madrid Carlo Ancelotti İspanya La Liga
Carlo Ancelotti Real Madrid'deki sorunu tespit etti, gözler orta sahaya çevrildi
Fotoğraf: Depo Photos

Real Madrid'in Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, takımdaki sorunu tespit ettiğini ve çözüm bulacağını söyledi.

Carlo Ancelotti, Gran Canaria stadının basın odasında basın mensuplarının karşısına çıktı ve ligin 3. haftasındaki Las Palmas maçını yaşananları değerlendirdi:

"Kötü bir ilk yarıydı. Şu anda oyunumuzu bulmamız zor. Biraz dayanmamız ve sıkıntı çekmemiz gerekiyor çünkü takımın dengesi iyi değil ve topu toparlamakta zorlanıyoruz. Hızlı bir çözüm bulmamız gerekiyor ve bulmaya çalışıyoruz.”

"Geçen yılın gücünü bulmak bizim için zor. Artık bahane aramıyoruz çünkü program sıkışık ve pazar günü bir maçımız daha var. Oyunculara netlik kazandırmak için strateji konusunda daha net olmam gerekiyor. Bize düşündüğümüzden daha pahalıya mal oluyor. İyi çalışmalı ve yapmamız gereken işe odaklanmalıyız. Neyse ki bu üç maç bana yolunda gitmeyen birçok şeyi gösterdi."

“Oyunun yavaş olduğunu, hareketliliğin fazla olmadığını tespit ettim. Rakip kapandığında top ileri doğru ulaşmıyor, top olmadan kompakt olmamız zor oluyor ve çizgiler arasında boşluk bırakıyoruz. Sorun gayet açık."

“Oyuncuları değil, benim aramam lazım. Bir sorun olduğunda çözümü bulma sorumluluğu antrenöre aittir. Takımın iyi oynaması ve tekrar sağlam olabilmesi için onu arayacağım."

“Orta bloğa sahip olduğumuzda takım kompakt olmuyor, çizgiler arasında çok fazla mesafe var. Çok yüksek baskıyı iyi yaptık, orta blokta daha sağlam olmamız ve topu daha fazla toparlamamız gerekiyor.”

“Takımın iyi antrenman yapması nedeniyle bunun zihinsel bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Futbolda bazen en iyi oynamanın, sağlam ve güçlü olmanın yolunu bulamamak bir sorundur. Bir tavır veya karakter eksikliği görmüyorum. İşler iyi gitmiyor ve bunu bir an önce düzeltmemiz gerekiyor çünkü sezon başladı ve deplasmanda son iki maçtır puan bırakıyoruz."