Carlo Ancelotti futbolcusuyla ilgili ağır konuştu: Kendisine takım aramasını tavsiye ediyorum

Carlo Ancelotti Real Madrid İspanya La Liga
Carlo Ancelotti futbolcusuyla ilgili ağır konuştu: Kendisine takım aramasını tavsiye ediyorum
Fotoğraf: Real Madrid kulübü

Carlo Ancelotti, La Liga'nın 3. haftasında Gran Canaria Stadı'nda oynanacak olan UD Las Palmas-Real Madrid maçını analiz etmek için Real Madrid City'nin basın odasındaydı. Çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ancelotti sözlerine “İki üzücü haber öğrendik. Uruguaylı oyuncu Julián Izquierdo  ve Eriksson aramızdan ayrıldı. Eriksson'u seviyordum çünkü 1984-1987 yılları arasında Roma'da antrenörümdü. Onunla çok iyi anlaşıyordum, harika bir antrenör ve harika bir insandı. Birçoğumuz için, özellikle de onunla çalışanlar için bir referanstı. Bir ilham kaynağı oldu. Her iki aileye de kocaman sarılıyorum.” diyerek başladı.

Daha sonra sözü Las Palmas maçına getiren İtalyan teknik adam "Yarın rekabetçi bir maç olacak. Lig maçları sıcağa rağmen oldukça yoğun geçiyor. Yarın da aynı olacak. Yoğun ve açık bir maç bekliyorum. Las Palmas oynamayı seven bir takım ve öyle de olacak." diye konuştu.

"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Takımın en iyi versiyonu için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu kaydeden Carletto, “Her yıl zorluklar değişiyor çünkü her yıl takım ve yapısı biraz değişiyor. Geçen sene zamana ihtiyacımız vardı ve bazı maçları son dakikalarda bitirdik. Ayrıca bu sene en iyi versiyonu ortaya koymak bizim için biraz zor olacak. Bu oldukça normal bir şey ve her yıl oluyor.” şeklinde konuştu.

Takım yapısına dair de konuşan Ancelotti, “Kompakt bir takıma sahip olmamız gerekiyor ve bunun için forvet ve defans oyuncularının çalışması önemli. Forvet baskı yapar ve savunma çıkmazsa kompakt bir takım olmaz. Aynı şey savunmanın düşmesi ve forvetin düşmemesi durumunda da olur. Bu bireysel bir sorun değil, takımın genel sorunu." değerlendirmesinde bulundu.

"CRISTIANO DÖNEMİNDE DE BUNU YAŞADIK"

Hücumda yaşanan sorunlarla ilgili ise “Sadece Mbappé değil, Vinicius ve Rodrygo da var. Önümüzde birçok kaynak var. Üç maçta 6 gol attık ve takım henüz en iyi seviyesinde değil. Gol sorunu görmeyeceksiniz. Bu Cristiano'nun zamanında da vardı, şimdi de oldu. Ayrıca geçen sene çok fazla forvet yoktu." diye konuştu.

Yeni Şampiyonlar Ligi formatını da değerlendiren İtalyan, “Bu tür bir şampiyonayı hiç oynamadığımız için bir fikrim yok. Bu yeni formatın değerlendirmesini yapmak için sabırlı olmamız gerekiyor. Bu rekabet herkes için iyi olabilir. Bizim bundan anladığımız takvimin daha karmaşık olması nedeniyle maç sayısının artması"

"TCHOUAMENI'DEN KROOS GİBİ OLMASINI BEKLEMİYORUM"

Son günlerde eleştirilen Tchouameni'ye de değinen Ancelotti, "Tchouameni temel bir oyuncu çünkü bizim için çok önemli özelliklere sahip. Açıkçası ondan Kroos gibi olmasını istemiyorum, tıpkı Kroos'tan Tchouameni gibi olmasını istemediğim gibi. Her birinin kendine has özellikleri var ve takımın Tchouameni'nin özelliklerinden faydalanması gerekiyor." yorumunda bulundu.

Oyuncu değişiklikleriyle ilgili olarak ise “Bu, oyuncularla tartıştığım bir konu. Kimseyi suçlamadan fikrimi söyledim. Bu benim yaptığım bir değerlendirmedir, başka bir şey değil." dedi.

Yoğun maç temposunun yol açtığı yorgunluğa da dikkat çeken Carlo Ancelotti, “Yorgunluk sorunuyla mücadele etmek için birçok kaynağımız var. İlk araya kadar çok fazla değişiklik yapmak istemiyoruz ve Şampiyonlar Ligi geldiğinde takvim biraz daha sıkı olduğu için takımı biraz rotasyona tabi tutabileceğiz." şeklinde konuştu.

Mbappé'nin iyi ilerlediğini ve daha iyiye gittiğini söyleyen İtalyan, "İstekli ve motive, iyi antrenman yapıyor ve çok mütevazı. Çok iyi adapte oluyor." diye konuştu.

"MILITAO EN İYİ VERSİYONUNA DÖNDÜ"

Forma giren Militão için ise “En iyi versiyonuna geri döndü. Oyunda devamlılık ve arka alanda sağlamlık gösteriyor. Rüdiger ile iyi bir ortaklık kuruyor ve çok hassas uzun paslar atıyor, bu bize çok yardımcı olacak çünkü forvetlerimiz çok hızlı. Bu anlamda dikey oynamaya adapte olması gerekecek ama bunun için de zamanı var.” yorumunu yaptı. 

Oyuncu sakatlıklarına da değinen İtalyan, “Sezonun bu döneminde sakatlıklar programın gerektirdikleri nedeniyle meydana geliyor ve oyuncuları bu seviyedeki talebe hazırlamak için zaman yok. Zaman kısa çünkü tatil ya da iş arasında seçim yapmak zorundasınız ve tabii ki tatiller 10 ya da 11 ay çalıştıktan sonra tercih ediliyor. Ağustos ayında yoğunluk aynı oluyor ve azalmıyor. Sakatlanan her oyuncu herkes için sorun teşkil ediyor ve bu üzücü çünkü takımlar en iyi oyuncularıyla oynamak istiyor."

VALVERDE'YE ÖVGÜLER

Valverde'nin Valladolid maçında kilidi açmasına da dikkat çeken Ancelotti, “İlerliyor ve takımdaki her maçta daha fazla ön plana çıkıyor. Soyunma odasında lider olmaya başlıyor ve bu normal. Harika profesyonellerin arkasında yer aldı ve Kroos, Casemiro veya Nacho'nun sahip olduğu pozisyonu almak zorunda. Sakin, ciddi ve motive bir mizaca sahip olmak çok önemlidir. Ayrılan oyuncuların en iyi şekilde değiştirilmesi gerekiyor ve Valverde bunun en iyi örneğidir." dedi.

Mbappé ve Vini Jr.'ın gol sıkıntısı yaşamasını da değerlendiren tecrübeli teknik adam “Mbappé son golünü 14 Ağustos'ta attı, aradan iki hafta geçti ama endişelenecek bir zaman değil. Mutlu ve gol atmak istiyor. Son üç maçta gol atamayan ve endişelenmeyen Vini'de de bu durum var." diye konuştu. 

ALABA TAKIMLA ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR

Alaba'nın takımla çalışmalara başlayacağını müjdeleyen Ancelotti, “Jacobo oynamak için gerekli tüm kaliteye sahip ve hem Rüdiger hem de MIlitão'nun yerini alabilir. Alaba iyileşmesini takip ediyor, bugün koşmaya başladı ve ona karşı sabırlı olmanız gerekiyor. "Her şey çok iyi gidiyor." dedi.

"KENDİNE TAKIM ARAMASINI TAVSİYE EDİYORUM"

Ancelotti bombayı ise en sona sakladı. Gazetecilerin takımda yer bulamayan Reinier'le ilgili "Ona ne tavsiye edersiniz?" sorusuna "Futbolcuya kalitesini ortaya koyabileceği bir takım aramasını tavsiye ediyorum." yanıtını verdi.