Carlo Ancelotti, Arda Güler'e yeni rolünü tebliğ etti!

Arda Güler Carlo Ancelotti Real Madrid UEFA Süper Kupa Atalanta
Carlo Ancelotti, Arda Güler'e yeni rolünü tebliğ etti!
Fotoğraf: Depo Photos

Real Madrid'in Varşova'daki Ulusal Stadyum'da Atalanta ile karşılaşmasına yalnızca bir gün kaldı. Carlo Ancelotti'nin maçla ilgili planları zaten var ve bunları oyuncularına anlattı.

Ancelotti, Süper Kupa'daki görev değişikliğini Arda Güler'e duyurdu: "İstiyorum..."
Real Madrid antrenörü Varşova finali öncesinde oyuncusuna karşı dürüsttü

Real Madrid'in önünde  sezon öncesi dönemde üzerinde çalışılan birçok şeyi test edecek bir maç var. Carlo Ancelotti , Avrupa Süper Kupası finalini Atalanta'ya karşı kazanmanın öneminin farkında. Her şey onun en iyi oyuncularıyla ilk 11'de yer alacağını gösteriyor. Ancak geçen seneye göre değişiklikler var .

Sadece Santiago Bernabéu soyunma odasına gelen yeni futbolcular yüzünden değil. Takımda rol değiştirenlerden biri de Arda Güler. Artık Türk '15'in geçtiğimiz nisan ayından bu yana gösterdiği başarılı performansına, Almanya'daki Avrupa Kupası'ndaki etkisine ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sansasyon yaratan bir hazırlık dönemi eklenmesi, Ancelotti'nin onu ilk değişikliklerden biri olarak belirlemesine neden oldu. Gasperini'nin çalıştırdığı takıma karşı Arda Güler de bir faktör olacak.

Büyük finalde ilk 11'de başlaması biraz erken olarak yorumlansa da İtalyan antrenör, Arda Güler'in etkisinin en zorlu maçlarda kilit rol oynayacağını biliyor. Bu nedenle Ancelotti, Türk orta saha oyuncusunu şimdiden uyardı: "Hazırlıklı olmanı istiyorum, önemli olacaksın ve tuhaf bir şey olmazsa Atalanta'ya karşı çok oynayacaksın."

Carlo Ancelotti'nin bu kararı hafife alınmadı ve sadece Arda Güler'in rekabet ritmine en üst düzeyde katıldığından bu yana bıraktığı iyi etkilere dayanmıyor. Sahadaki iyi performansına, Real Madrid oyuncusu olarak macerasının başlangıcında sahip olmadığı gücü veren önemli fiziksel hazırlık çalışmaları da bu karar eşlik ediyor .

Ancelotti'nin final için planlanan ilk değişikliklerden biri olarak onu seçmesinin nedeni de bu. 23/24 sezonuna göre rolündeki değişiklik çarpıcı olmanın da ötesinde: Geçen sezon çoğu maçta ısınmak için zar zor sahaya çıkarken şu anda oyuncu değişikliği sıralamasında en üst sırada yer alıyor.