Çağdaş Atan'dan Beşiktaş taraftarına çağrı: "Özrü kabul etmek büyüklüktür"

Beşiktaş
Çağdaş Atan'dan Beşiktaş taraftarına çağrı: "Özrü kabul etmek büyüklüktür"

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olması beklenen Sergen Yalçın'ın yardımcılarından Çağdaş Atan, geçmiş yıllarda verdiği bir röportajdan dolayı siyah-beyazlı taraftarlardan bir kez daha özür diledi.

Çağdaş Atan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sergen Hocanın bu transferi gerçekleşir gerçekleşmez, ama ben artık 40 yaşında bir teknik adamım. 26 yaşımda, futbolcuyken yaptığım bir hata bir daha önüme çıksın istemem. Özrü kabul etmek büyüklüktür. Saygılar" diyerek 2015 yılında siyah-beyazlı taraftarlardan özür dilediği röportajının ekran görüntüsünü paylaştı.

Çağdaş Atan'dan Beşiktaş taraftarına çağrı: "Özrü kabul etmek büyüklüktür" - Resim : 1

NE DEMİŞTİ?

2005/2006 sezonunun 29. haftasında şampiyonluk yarışından kopmuş Beşiktaş, sahasında Malatyaspor'la karşılaştı. Çağdaş Atan, dakikalar 71'i gösterdiğinde Malatyaspor forması giyen Bilal'i ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebep olmuş, ardından siyah-beyazlı taraftarların tepkisine maruz kalmıştı.

Çağdaş, maç sonrasında verdiği röportajda "Aslında söylenecek çok şey var ama şu anda dilime hakim olmam gerekiyor. Herkes birçok şey söylememi bekliyor. Beşiktaş'ta bazı şeyler benim gitmemle düzelecekse hemen giderim. Zaten Beşiktaş benim için bitmiştir. Artık Beşiktaş forması giymek istemiyorum. Yönetici ağabeylerimle görüştüm, kendileri gerekli kolaylığı sağlayacaklarını söylediler. Avrupa'da bir takım ile anlaştım, Beşiktaş'tan ayrılacağım. Şu anda işler iyi gitmiyor. Beşiktaş bu mantalite ile gittiği sürece 10 sene daha şampiyon olamaz." demişti.

Çağdaş Atan'dan Beşiktaş taraftarına çağrı: "Özrü kabul etmek büyüklüktür" - Resim : 2

ÖZÜR DİLEDİ

Futbolu bıraktıktan sonra verdiği röportajda siyah-beyazlı camiadan özür dileyen Çağdaş, o günlerde yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı:

"Bana gösterilen tepki de, benim verdiğim çılgınca röportaj da anlamsız bir şeydi aslında. Maçın hiçbir önemi yoktu, hafta içi kupada finali garantileyecek skoru almıştık, 3 gün sonra iddiamızın olmadığı bir maçtı ligde. Ama sol bek oynamamdan kaynaklanan homurtuları İnönü'de her maçta duyuyordum. Ve gerçekten çok rahatsızdım. Bu benim değil Tigana'nın seçimiydi. Ve o benimle konuştuğunda çok mutluydu performansımdan. Ön libero bile oynatıyordu Tigana. Seyircinin beni ilk kez orta sahada gördüğünde verdiği tepkiyi asla unutamam, ama harika bir Zenit maçı oynamıştım. Hoca da beni Petit'e benzetmişti. Malatyaspor maçının 70. dakikasında Beşiktaş'taki ilk penaltımı yaptırmıştım. Ve son 10 dakika seyirci beni protesto etmeye başlayınca stat başıma yıkıldı. Tabii bende de bir birikim vardı. Acaba ne yapsam diye düşündüm maç bitene kadar. Sonra gençliğin verdiği heyecanla ve kendime olan güvenle, yapılmaması gereken bir röportaj yaptım. Sonra da ipler koptu tabii. Bir daha Beşiktaş'ta oynamak istemediğimi ve bu mantaliteyle 10 sene daha şampiyon olamayacaklarını söylemiştim. Büyük bir hataydı. Çok özür diledim sonrasında her yerde. Şimdi de özür diliyorum, geç de olsa, affedilmeyeceğimi bilsem de."

Çağdaş Atan Beşiktaş Sergen Yalçın