Burnley'den Weghorst açıklaması

Beşiktaş
Burnley'den Weghorst açıklaması

2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Arjantin'e 2 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ın Hollandalı golcüsü Wout Weghorst'un bonservisini elinde bulunduran İngiliz kulübü Burnley'den açıklama geldi.

Beşiktaş'ın sezon başında İngiltere Championship ekibi Burnley'den kiraladığı Wout Weghorst'un İngiliz kulübü tarafından geri çağrılabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Burnley teknik direktörü Vincent Kompany konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bana hiç sözleşmesinde geri çağırma maddemiz olduğu söylenmedi. Şu anda takımıma ve elimizdeki oyunculara odaklanmış durumdayım" ifadelerini kullandı.

Belçikalı teknik adam, Hollandalı golcüyü sergilediği performanstan ötürü tebrik ettiğini belirterek, "Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında iki gol atmak olağanüstü bir şey, özellikle de bunu yapma şekliyle tebriği hak ediyor. Ülkesini gururlandırdı. Bunun bir oyuncu ve bireysel olarak onu gerçekten mutlu hissettireceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın sezon başında kiralık olarak renklerine bağladığı Weghorst, siyah-beyazlı formayla çıktığı 13 maçta 10 gole doğrudan etki (6 gol - 4 asist) sağladı.

SATIN ALMA OPSİYONU 10 MİLYON EURO

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki golcünün satın alma maddesinin 10 milyon Euro olduğunu açıklamıştı.

Kazancı, Burnley'in Premier Lig'e çıkıp çıkmamasına göre bu rakamın değişebileceğini dile getirmişti.

Weghorst'un Burnley mevcut ile sözleşmesi ise 2025'e kadar devam ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Wout Weghorst Burnley Beşiktaş transfer haberleri