Burhan Can Terzi'den Icardi'nin durumuyla ilgili açıklama

Spor haberleri Galatasaray Bayern Münih UEFA Şampiyonlar Ligi

Spor yorumcusu Burhan Can Terzi, Galatasaray Bayern Münih maçı öncesi merak edilenleri Haber Global canlı yayınında anlattı. Mauro Icardi'yle ilgili flaş gelişmeyi de duyurdu.

Burhan Can Terzi, "Dün iğneyle oynayacağı haberini aldım" derken "Icardi oynayacak ama ilk 45'te mi, son 45'te mi belli değil. Barış Alper'i de bugün oynayacak gibi hazırladı Galatasaray. Hedefe odaklandığında ekstraları olan bir oyuncu Barış Alper, ama set oyununda bazı sorunları var. Icardi'nin ilk 11'de olmaması Galatasaray'a çok eksi yazmaz. Icardi ise ilk 11'de oynamak için elinden geleni yapıyor. Son 20 dakika ya da yarım saat de olabilir. Bayern Münih ne kadar güçlü olursa olsun Galatasaray kazanmak için oynayacak" diye konuştu.

Hakim Ziyech konusuna da değinen Terzi, "Hakim'in an itibariyle çok ciddi bir sakatlık problemi yok. Neden oynamadığı sorusuna gelince Tete ve Barış Alper'in de formda olması nedeniyle Okan Hoca Ziyech'i riske etmek istemedi. Burada biraz üretkenliğe bağlı olarak Ziyech'i kullanmayı düşünüyor. Ama ben Manchester United deplasmanından farklı bir kadro olmasını beklemiyorum. Icardi, Barış Alper durumu haricinde."

GALATASARAY, AVRUPA'DA 311. RANDEVUDA

Galatasaray, Bayern Münih maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 311. mücadelesine çıkacak.

Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında çıktığı 310 müsabakanın 112'sinden galibiyetle ayrıldı. 115 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 83 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 418 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 457 gole engel olamadı.

BAYERN, TÜRK TAKIMLARINA HİÇ KAYBETMEDİ

Bayern Münih, Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla oynadığı hiçbir maçta mağlup olmadı.

Tarihinde 2 kez Galatasaray ile karşılaşan Almanya temsilcisi, 4 kez de Beşiktaş ile mücadele etti. Söz konusu 6 mücadelede sadece 1 kez berabere kalan Bayern Münih, 5 mücadeleyi de kazandı.

Türk takımlarıyla yaptığı maçlarda 19 gol atan Bayern Münih, kalesinde sadece 2 gol gördü.

Galatasaray, Bavyera ekibini mağlup eden ilk Türk takımı olmak için sahaya çıkacak.

SAHASINDA ALMAN TAKIMLARINA KARŞI GERİDE

Galatasaray, Avrupa kupalarında sahasında Alman ekiplerine karşı 2 galibiyet aldı.

Alman takımlarını 14 kez konuk eden sarı-kırmızılılar, 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Rakip fileleri 12 kez havalandıran "Cimbom", rakiplerinin 16 golüne engel olamadı.

Sarı-kırmızılı ekibin Alman takımlarıyla deplasmanda yaptığı maçlarda daha başarılı olması ise dikkati çekti. Birçok Türk'ün yaşadığı Almanya'da çıktığı 16 müsabakada beşer galibiyet ve beraberlik alan Galatasaray, 6 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı.

 

 

 



Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Bayern Münih Mauro Icardi Şampiyonlar Ligi