Burak Yılmaz: "Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi?"

Galatasaray

A Milli Takımı'nın eski kaptanı ve Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz yabancı sınırıyla ilgili olarak "Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi?" dedi.

A Milli Takımı'nın eski kaptanı ve Fortuna Sittard forması giyen Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.

"PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUM"

"Hayatımda bir değişim var ama bu yaşla alakalı. Keşke 20'li yaşlarda değişim gösterebilseydim. O zaman daha farklı Burak olurdu. Kırılganlık, değişim var. Çünkü futboldan sonrasına hazırlanıyorum. Profesyonel destek, psikolojik destek alıyorum."

"DAHA SAKİNLEŞTİM"

"Nasıl futbolcu olarak tırnaklarımla kazıyarak iyi yerlere geldiysem hoca olarak da aynısını yapacağım. Yaşım ilerledikçe yaşıma bağlı olarak da daha sakin bir yapıda olduğumu hissettim. Çok güzel bir kariyerim oldu."

ŞELÇUK İNAN ÖVGÜSÜ

"Selçuk İnan, Kasımpaşa'nın başına geçti. Çok mutluyum, en iyisini yapacaktır. Dört gözle maçlarını bekliyorum."

"KENDİMDE GÖZLE GÖRÜLÜR DEĞİŞİM VAR"

Kendimde gözle görülür bir değişim var ve bu yaşla ilgili diye düşünüyorum. Keşke senin yaşındayken şimdiki kafam olsaydı lafının doğru olduğunu düşünüyorum. Şimdiki değişimim 27 yaşındaki Burak Yılmaz'da olsaydı, bambaşka bir Burak Yılmaz olabilirdi.

BEŞİKTAŞ'TAN GÖNDERİLMEZDİM"

"Harika bir kariyerim oldu. Nankörlük edemem. En azından şimdiki tecrübemle 20'li yaşlarda olsam, Beşiktaş'tan gönderilmezdim. Şenol Güneş beni Türk futboluna kazandırdı. Galatasaray ise beni Avrupa çapında bir futbolcu yaptı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'dan ekmek yedim. Emeklerini görmezden gelemem

"YABANCI SINIRI OLMASA..."

"Yabancı hakem söz konusu olmamalı ve yabancı sınırı düşürülmeli. Çok yabancı istiyorsanız, yabancı başkan gelsin, yabancı hoca gelsin, yabancı gazeteciler gelsin. Hollanda'da yabancı sınırı yok ama sen o seviyeye gel, sende de olmasın. Yabancı sınırı olmasa Galatasaray'da şu anda bir Türk futbolcu sahaya çıkabilir mi?"

"Dünya Kupası'nda favorim Brezilya."

"MİLLİ TAKIMDA TEKNİK DREKTÖR İSTİKRARI OLMALI"

"Türk Milli Takımı, teknik taktikten ziyade duygularla oynanan bir platform. İstiklal Marşı'nı söylediğinde tüylerin diken diken olur. Hiçbir zaman para pul söz konusu olmaz, eski şeyleri açmak istemiyorum. Milli takım teknik direktörlüğünde istikrar olması gerekiyor. En ufak bir şeyde yollar ayrılıyor ülkemizde."

ARDA GÜLER SORUSU

Arda Güler'e nazar değmesin, Allah yolunu açık etsin. Gururla takip ediyorum ama bir gün gazeteyi açıyorum PSG ve Manchester City istiyor. Bir gün açıyorum A Milli Takım'a neden çağrılmadı diye konuşuluyor. Bir gün hocası neden oynatmadı diye eleştiriyoruz.

"ÇİN'E GİTTİM, HAYATIMDA MADDİ KAYGI KALMADI"

"Hayatımda kırılma anlarım, Şenol Güneş, Trabzonspor'a transferim, Çin'e transferim ve Lille'e transferim. Çin'e gittim, hayatımda maddi kaygı kalmadı.

'BOŞUNA BEŞİKTAŞ'A GİDİYOR HABERİ YAPMAYIN'

Futbol hayatıma Fortuna Sittard ile devam edip orada bitirmek istiyorum. Bu net, boşu boşuna 'Burak, Adana Demir'e ya da Beşiktaş'a gidiyor.' diye haber yapmayın. Şenol Güneş, Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin sizden çok etkilendiğini düşünmüyorum. Onlar çok tecrübeli. Jorge Jesus, çok değerli bir hoca, Türkiye'ye çok fazla şey öğretiyor. Altay'a sahip çıkması benim için çok değerliydi ve beni fanı yaptı.

 

Kaynak: AA

A Milli Takımı Fortuna Sittard Burak Yılmaz Galatasaray