Burak Yılmaz: "Oynadığım takımların armasını öptüm, ama her yerde de Beşiktaşlı olduğumu söyledim"

Beşiktaş

Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün sosyal medya hesabında katıldığı canlı yayında hakkında çıkan haberlerden, karantina sürecindeki yaşantısına dair birçok konuda özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın kaptanlarından Burak Yılmaz, siyah-beyazlı kulübün Instagram hesabında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs ve karantina sürecini değerlendiren 34 yaşındaki futbolcu, "Süreç kontrol altına alınıyor gibi ama dilimizi ısıralım. Bu süreç başımıza ilk kez geliyor. Ne kadar inatçı ve sağlam olursak, bu işi o kadar kısa sürede halledebiliriz. Biz de evdeyiz, çıkamıyoruz. Belki de hayatımda ilk kez bu kadar evde oturuyorumdur. 35 gündür evdeyim. Bir yılda ilk kez 35 gün evde oturmuş olabilirim. Bir yemeğe gitmenin, bir kahve içmenin, antrenmana çıkmanın, dostlarını görmenin ne kadar değerli olduğunu bu salgın döneminde anladık." ifadelerini kullandı. 

"BÖYLE BİR DÖNEMDE PARA-PUL KONUŞACAK İNSAN DEĞİLİM"

Hakkında çıkan 'maaş indirimine yanaşmadığı' haberleri sorulan 34 yaşındaki futbolcu, ''Her gün hakkımda bir haber çıkıyor, artık cevap vermek istedim. Dünya böyle bir salgınla uğraşıyor, sevdiklerimiz bu hastalığa yakalanmış, para ile ne işim olur. Bu durumda para mı konuşulur? Bu dönemde para konuşan vicdansızdır. Kulüpten kimseyle indirim konuşmadım. Sadece geçmişe dair yüklü bir alacağım var, onu ileri tarihe erteledik. Beş gün önce başkanımızı gördüm, "Bu dönemde ne isterseniz yaparım" dedim. Daha ne yapabilirim? Ne parası, ne pulu! Ben böyle bir insan değilim, böyle bir şekilde gündeme gelmek istemiyorum. Geçmişte de böyle bir şey oldu, %0 hatam vardı. Futbolu bıraktıktan sonra açıklayacağım, insanlar da 'Çocuğa yazık ettik' diyecekler. Bana düzgün, nazik, Türk gibi başımızı okşayan şekilde yaklaşılırsa, gerekeni yaparım. 'Burak gol atamıyor' desinler ama parayla ilgili bir şey demesinler" dedi.

Ligin Haziran'ın sonuna doğru devam edeceğini düşündüğünü belirten Burak Yılmaz, "Bunu bilmiyorum, hissediyorum. Lig bitirilir. Uzun bir ara verilmez, Ağustos gibi de yeni sezona başlarız. Çünkü bir daha uzun ara verilirse, futbolcular büyük zarar görür. Yaz tatili olmadan devam ederiz. Tatil önemli değil.'' dedi.

"ÇİN'DEN DAHA ÇOK HASTALIK GELİR"

Burak Yılmaz, Çin'de futbol oynadığı dönemle ilgili ''Orada neler yeniyor neler, bir bilseniz. Çok enteresan şeyler var. Bir gün merak ettim ve pazarlarına gittim. Gördüklerim karşısında şok oldum. Çin'den daha çok hastalık gelir" dedi.

"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU"

Hayatı boyunca gördüğü en iyi taraftarın Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, "Beşiktaş taraftarı gibi bir taraftar hayatımda görmedim. Hayatım boyunca gördüğüm en iyi taraftar Beşiktaş taraftarıdır. Hayatımda gördüğüm en iyi stat İnönü demiştim ama artık Vodafone Park. 'Kalbimin en ortada yerinde büyük bir yangın var alevler içinde' en çok bu marşı seviyorum. Trabzonspor formasıyla İnönü'ye geldim, ilk o gün söylediler, tüylerim diken diken oldu. Kendi yazdığım Beşiktaş besteleri de var ama burada söyleyemem. Boateng geldiğinde konuştuk 'Bu statta çok keyif alacaksın' dedim. 'Arkadaşlarım söyledi' dedi. 'Arkadaşlarının söylediklerini unut' dedim. İlk maça çıktık, gol de attı, maçtan sonra geldi, 'Bu bambaşka bir şeydi, burada kalmak istiyorum.' dedi.

''N'KOUDOU UZUN YILLAR BEŞİKTAŞ'A KATKI YAPACAKTIR''

N'Koudou gibi bir arkadaşa sahip olduğu için çok şanslı hissettiğini söyleyen Burak Yılmaz, "Çok şanslı, çok yetenekli, çok temiz bir çocuk. Zaman zaman ona takılıyorum. 'Asist yapmıyorsun bana' diye, o da bana 'Ben veriyorum, sen atmıyorsun' diyor. N'Koudou uzun yıllar Beşiktaş'a katkı yapacaktır. sürekli gülüyor, Allah onu ağlatmasın. Birbirimizi özledik, tüm takım özledi. WhatsApp grubundan sürekli konuşuyoruz. Sürekli PlayStation oynuyorlar, iletişimdeyiz her dakika" ifadelerini kullandı.

''OYNADIĞIM TAKIMLARIN ARMASINI ÖPTÜM, AMA HER YERDE DE BEŞİKTAŞLI OLDUĞUMU SÖYLEDİM"

Forma giydiği takımların formasını öptüğünü, ancak her yerde Beşiktaşlı olduğunu söylediğini belirten Burak Yılmaz, "Beşiktaşlılığım babamdan geliyor. O da Beşiktaş forması giydi. Bana da nasip oldu. Kaptanlığa kadar geldim. Çok mutluyum. Antalyaspor ile 1. Lig'e çıktığımızda o zamanki başkanımız Menderes Türel 'Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor seni istiyor. Nereyi istiyorsan oraya vereceğim' demişti. Başkanıma 'Diğerleriyle hiç görüşmeyin, Beşiktaş'a verin' dedim. Beşiktaşlılığım böyledir. Gençken hatalarım oldu. Beşiktaş'tan gönderildim, Fenerbahçe'den gönderildim, Eskişehirspor'dan gönderildim. Şenol hoca ve Trabzonspor, 'hiçbir şey olmaz bu çocuktan' denirken beni tekrardan Türk futboluna kazandırdı. O yüzden Trabzonspor armasını öpmüşümdür. Galatasaray beni Avrupa futboluna taşıdı, Avrupa çapında bir oyuncu olmama neden oldular. O yüzden Galatasaray armasını öpmüşümdür. Ama bu iki camia da benim tuttuğum takımın Beşiktaş olduğunu bilir. Oralarda oynarken bile Beşiktaş maçlarını hep izlerdim, bunu herkes bilirdi."

"VAR SİSTEMİ FUTBOLU KÖTÜ ETKİLEDİ"

Tecrübeli golcü, VAR sisteminin futbolu kötü etkilediğini belirterek, ''Oyunu soğutuyor, oyunu yavaşlatıyor. Hakem kenara gidiyor, 5 dakika geçiyor. Gol atıyorum, hakem ofsayt veriyor. Gol attıktan sonra bekliyorsun, sevinmiyorsun, golü veriyor ama ne yapayım o saatten sonra tribüne mi koşayım?" yorumunu yaptı.

Trtspor

Burak Yılmaz Beşiktaş