Bundesliga'nın namağlup lideri Bayer Leverkusen yoluna kayıpsız devam ediyor

Almanya Bundesliga futbol Spor haberleri
Bundesliga'nın namağlup lideri Bayer Leverkusen yoluna kayıpsız devam ediyor
Reuters

Bundesliga'nın 11. haftasında Bayer Leverkusen, Union Berlin'i 4-0 mağlup ederek üst üste 7. galibiyetini alarak liderliğini sürdürdü.

Almanya Bundesliga'nın namağlup iki takımından biri olan Bayer Leverkusen, 11. hafta maçında Union Berlin'i konuk etti.

Bay Arena'da oynanan maçı Bayer Leverkusen 4-0 kazanırken, kırmızı-siyahlı takıma galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Alejandro Grimaldo, 57. dakikada Kouakou Kossounou, 73. dakikada Jonathan Tah ve 83. dakikada Nathan Tella kaydetti.

Bu sonucun ardından 31 puana yükselen Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, 29 puanlı Bayern Münih'in önünde namağlup liderliğini sürdürdü.

Üst üste 9. mağlubiyetini alan Union Berlin ise 6 puanla son sırada kaldı.

Bundesliga'nın 12. haftasında Bayer Leverkusen deplasmanda Werder Bremen ile karşılaşacak, Union Berlin ise Augsburg'u konuk edecek.

Xabi Alonso Bayer Leverkusen

17 MAÇTA 59 GOL ATTILAR

Xabi Alonso’nun öğrencileri, bu sezon Bundesliga'da oynadıkları 11 maçta rakip kaleleri 34 kez sarsarken, UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta 12, Almanya Kupası'nda ise 2 maçta 13 gol kaydettiler. Kırmızı-siyahlı takım toplamda 17 maçta 59 gol atarak maç başına 3.5 gol ortalaması yakaladı.

SKORA EN ÇOK KATKI SAĞLAYANLAR BONIFACE VE WIRTZ OLDU

Bayer Leverkusen'de bu sezon skora en çok katkı sağlayan isimler Victor Boniface ve Florian Wirtz oldu.

Boniface çıktığı 16 maçta 11 gol ve 6 asistlik performans sergilerken, Florian Wirtz ise 17 maçta 6 gol ve 10 asist üretti ve bu ikili toplamda 34 gollük katkı sağlamış oldu.

Kaynak: Haber Global TV