Bu ikiliyi kimse tutamaz

Bu ikiliyi kimse tutamaz

Fenerbahçe Kadıköy'de farklı bir galibiyete daha imza attı. Bu kadar gol yemişken kazanmak kolay değil. Valencia’nın partneri Batshuayi olmalı. Rakip biriyle başa çıkamazken ikisini nasıl durdursun?

Futbol golle güzel. Her şeyden önce 9 gollü, bol aksiyonlu, müthiş keyifli ve uzun zaman unutulmayacak bir maç izlettirdikleri için iki takımı da tebrik etmek gerek. Hem Kadıköy’de maça gelen taraftarlar hem de ekran başındaki milyonlar keyif aldılar.

Jesus’un dediği gibi önemli olan taraftara keyif verebilmek. Fenerbahçe adına güzel olan şey taraftarın ve takımın bir an bile maçı kaybetme endişesi yaşamaması. Taraftar biliyor ki Fenerbahçe yedeğinden fazlasını atacak. Jesus’un Fenerbahçe’si Kadıköy’de bu hissiyatı veriyor. Bu hissiyat alınan 3 puandan da atılan 5 golden de önemli. Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenmek öyle kolay iş değil.

Kadıköy’de üst üste alınan 7. galibiyet, bazı şeylerin tesadüf olmadığını gösteriyor. Adana, Wien, Kayseri, Kiev, Alanya, Larnaka ve Karagümrük maçlarının tamamı kazanıldı. 7 maçta 24 gol sevinci yaşadı tribünler, yenen gol sayısı ise 8. Böyle bir tempoda sürekli oynayan Altay ve Szalai gibi isimlerin hata yapması da normal, takımın motivasyon kaybı yaşaması da. Kalende 4 gol gördüğün maçı bile kazanıyorsan, işler yolunda demektir.

Oyuncular formsuz olsa bile saha kenarında sürekli tam konsantre bir hocası var Fenerbahçe’nin. Onun formu hiç düşmüyor. Jesus dün yine yaptığı değişiklikler ve müdahalelerle maçı çeviren isimdi. İnanın onu izlemek maçı izlemekten zaman zaman daha keyifli.

Evet belki sıkıldınız ama biz yine Crespo’yu öveceğiz kusura bakmayın. Biz izlerken yoruluyoruz adam oynarken yorulmuyor. Serbest kalma bedeli 30 milyon değil, 50 milyon Euro olsa hakkı var. Valencia ise bambaşka birine dönüştü. Süper Lig’in Haaland’ı gibi oynuyor. Bu nasıl enerji, bize Kuyt’ı hatırlatıyor.

Pedro dün sınıfta kalan isimlerin başında geldi. Oyuna hiç giremedi, sürekli kayboldu. Batshuayi ise farkını ortaya koydu. Valencia’nın partneri Batshuayi olmalı. Rakip biriyle başa çıkamazken ikisini nasıl durdursun. İkisi de o kadar güçlü ki, rakip defansların Allah yardımcısı olsun. Defans arkasına atılan toplarda yaşanan sıkıntı ve yenen kolay goller ise Fenerbahçe’nin düzeltmesi gereken hatalarıydı.