Bu hakemlerle lig bitmez

Bu hakemlerle lig bitmez

Fenerbahçe'nin eski performansı özleniyor. Bir takımın yıldızı sağ beki ise oturup düşünmek gerekir. Ama bir de gerçek var ki bu hakemlerle lig bitmez. İnsan bazen 'VAR olmasa vay halimize...' demekten kendini alamıyor.

İlk yarıda maçı domine eden, çok rahat oyunu koparacak bir Fenerbahçe. İkinci yarıda ise kontrolü kaybeden, silik bir görüntü çizen bambaşka bir Fenerbahçe izledik.

Siyahla beyaz kadar fark vardı iki devre arasında. Ama yine öyle bir hakem yönetimi de izledik ki o da simsiyahtı. Abdülkadir Bitigen ve yardımcılarını görünce Türk futbolunun da Allah yardımcısı olsun. Bu hakemlerle lig nasıl biter gerçekten merak ediyorum.

Fenerbahçe’nin attığı ikinci golde o kadar net bir pozisyonda hakemin bayrak kaldırması akıl alır gibi değil. Birkaç metre ofsayt değil Valencia. Ama Murat Tuğberk Curbay bayrağını kaldırıyor. Ümraniye’nin attığı golden önce Batshuayi yaka paça çekiliyor karar devam. O da VAR’dan dönüyor. Çok eleştiriyoruz ama VAR olmasa vay haline Türk futbolunun. Son dakika o gol yense ne olacak? Fenerbahçe ligde ciddi yara alacak.

Fenerbahçe’de takımın yıldızı Ferdi Kadıoğlu. İnanılmaz oynuyor. Makine gibi. Allah nazardan korusun. Böyle oynarsa seneye onu bu takımda izlememiz de zor olur. Ama bir takımın yıldızı sağ bekiyse orada sıkıntı var demektir. Bu takımın yıldızı olması gereken İrfan Can sahada kayıp.

İrfan Can’ın artık sorumluluk alması ve takımı sırtlaması lazım. Böyle olmaz. Nerede bu bizim alıştığımız Crespo? Zajc’ın artık Crespo’dan formayı alması lazım. Fenerbahçe yine son dakikada attığı golle kazandı ve yola devam etti. Son dakika golleri iyidir, takımın maçı bırakmadığını gösterir özgüven verir ama ortaya konan futbolun da birkaç vites yukarı çıkması şart. Eski Fenerbahçe’yi tahmin ediyorum ki sadece ben özlemiyorum.

Kaynak: Diğer