Bu futbol yetmez

Fenerbahçe futbol
Bu futbol yetmez

Fenerbahçe'nin futbolu ilerleyen haftalar için çok da umut vermese de Altay karşısında kazanmak önemliydi. Takımın oyununu geliştirmesi ve daha fazlasını yapması şart.

Fenerbahçe zorlu fikstür ve ara öncesinde yeni hocası İsmail Kartal’la ilk galibiyetini alarak moral buldu. Altay maçının en olumlu yanı buydu. Ama kabul etmek lazım ki bu futbol ilerleyen haftalar için çok da umut vermedi. Fenerbahçe’nin ciddi manada oyununu geliştirmesi ve daha fazlasını yapması şart. Yoksa yaşanan sıkıntılar yeniden devam eder.

Altay maçına kötü başlayan ve golü yiyen bir Fenerbahçe, oyuna ağırlığını koymakta zorlandı. Szalai’nin sol bek performansı çok kötüydü. Alışık olmadığımız bir Szalai izledik. İsmail Kartal da Macar futbolcuya 45 dakika dayanabildi. Sağ bekte oynayan Osayi bana göre maçın en iyi ismiydi.

İsteği, hırsı, süratiyle ayakta kaldı. İrfan Can’ın güzel golü dengeyi getirdi. İrfan golü getiren duran toptaki kaliteli ortasıyla da bir anlamda maçı kazandıran isim oldu. Serdar Dursun’la olan uyumları her geçen gün artıyor.

İşte taraftarın görmek istediği İrfan Can bu. Onun şutlarına, tehlikeli ortalarına bu takımın ihtiyacı var. Geçen haftadan sonra Fenerbahçe’nin yine bir duran toptan gol bulması da çalışmanın bir ürünü olarak göze batıyor. İsmail Kartal, Berisha ve Valencia yerine birinci opsiyon olarak Serdar Dursun’u kullanıyor. Serdar da açıkçası aldığı sürelerin hakkını vermeye başladı. Bu futbolcunun hava toplarındaki etkisi daha iyi kullanılmalı.

Pelkas’ın eski halinden yine eser yok. Pereira da gitti. O da formanın hakkını vermeli. Valencia da sezon başı formunun uzağında. Fenerbahçe’de birçok isim performansını yukarı çıkartmalı. Her rakip ligde galibiyeti unutan Altay gibi olmaz. Sivas, Başakşehir, Giresun, Hatay gibi takımlar başınızı ağrıtır.
İsmail Kartal, Sivas maçının ardından verilecek arada takımın yıldızlarını eski seviyelerine çekmeli ve Fenerbahçe takım ruhunu yakalamalı. Altay maçı moral ve özgüven getirdi. Bunun devamı gelmeli.

Kaynak: Web Özel

Fenerbahçe maçları