Brentford ve Ajax Beşiktaş'ın kapısını çalacak, Chamberlain gidici

Beşiktaş Ajax Brentford transfer haberleri
Brentford ve Ajax Beşiktaş'ın kapısını çalacak, Chamberlain gidici
Fotoğraf: Depo Photos

Brentford ve Ájax, bu yaz Beşiktaş'tan ayrılmak için yeni bir kulüp arayan Alex Oxlade-Chamberlain ile görüşüyor.

31 yaşındaki oyuncu, 2023'te Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Türkiye'de sadece bir sezon geçirdi ancak transfer dönemi kapanmadan önce başka bir transfer için hazır görünüyor.

Orta saha oyuncusu tüm müsabakalarda 30 kez forma giydi ve dört gol attı, ancak kariyeri boyunca düzenli olarak olduğu gibi sakatlık nedeniyle birçok maçta oynayamadı.

Oxlade-Chamberlain uyluk sorunu nedeniyle sezon ortasında üç aydan fazla sahalardan uzak kaldı ve Beşiktaş şimdi onun maaşından kurtulmak istiyor.

Brentford ve Ajax'ın İngiliz yıldızla görüşmelerde bulunduğunu ve tekliflerin resmileşmesinin yakın olduğu bildiriliyor.

Chamberlain'in 2026'ya kadar sözleşmesi devam ediyor ancak Beşiktaş'ın bonservis bedeli talebi olması beklenmiyor.

Eski Arsenal, Liverpool ve Southampton oyuncusu, Beşiktaş'ta sezon başına yaklaşık 2,2 milyon sterlin kazanıyor. Ajax ise oyuncuyu kiralamak istiyor.

Bournemouth, West Ham ve Crystal Palace gibi takımların da Oxlade-Chamberlain ile bağlantıları var ancak Ajax ve Brentford'un anlaşmaya daha yakın olduğu bildiriliyor.

Orta saha oyuncusu, Beşiktaş'ın Süper Lig'deki ilk iki maçında da forma giymedi ve her ikisini de Giovanni van Bronckhorst'un takımı kazandı.

Oxlade-Chamberlain, Liverpool'la oynadığı son Premier Lig sezonunda tüm müsabakalarda sadece 13 kez forma giydi.