Bournemouth'tan Enes Ünal profili

HaberGlobal.com.tr
Bournemouth Enes Ünal İngiltere Premier Lig futbol
Bournemouth'tan Enes Ünal profili

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Bournemouth yeni transferi Enes Ünal için profil sayfası oluşturdu. Milli oyuncumuzu bakın nasıl anlattı...

İşte Bournemouth'un sitesindeki Enes Ünal profil  sayfasında yazanlar:

"Türk milli takımı oyuncusu Enes Ünal, Ocak 2024'te İspanyol ekibi Getafe'den AFC Bournemouth'a transfer oldu.

Bursa'da doğan Ünal, Bursaspor'da üst sıralara yükseldi ve ilk profesyonel maçına UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda çıktı ve FK Voyvodina ile oynanan 2-2 tamamlanan maçın son beş dakikasında forma giydi.

Ağustos 2013'te ligdeki ilk maçında Galatasaray'a karşı yedek oyuncu olarak forma giydi ve oyuna girdikten sadece üç dakika sonra ilk golünü attı. O zamanlar henüz 16 yaşındayken Süper Lig tarihinin en genç golcüsü oldu.

Ünal, genç yaşına rağmen kısa sürede Bursaspor'un düzenli oyuncusu oldu ve iki sezonda 54 kez forma giydi ve yedi gol attı.

Kısa süre sonra Manchester City'nin dikkatini çekti ve Temmuz 2015'te Premier Lig kulübüyle sözleşme imzaladı.

Başarılı forvet, 2015/16 sezonunun ilk yarısını Belçika ekibi Genk'te kiralık olarak geçirdi ve 12 maçta iki gol attıktan sonra Hollanda takımı NAC Breda'ya transfer oldu. Ligin geri kalanında, Eerste Divisie'yi 11 maçta sekiz golle aydınlattı.

2016/17 sezonunda FC Twente'ye katılarak Eredivisie'ye çıktı. İlk başlangıcında hat-trick yaparak 32 lig maçını 18 golle kulübün en golcü oyuncusu olarak tamamladı.

Ünal, Mayıs 2017'de İspanya ekibi Villarreal'e transfer oldu ve ilk sezonunda çıktığı 31 maçta 5 gol attı, ancak sezonun bir kısmını Levante'de kiralık olarak geçirdi.

Sonraki iki sezonu daha Real Valladolid'de kiralık olarak geçirdi ve 71 maçta 14 gol kaydetti.

Getafe'ye kalıcı transfer, Ünal'a aradığı imkanı sağladı ve kısa sürede İspanya'nın üst düzey forvetlerinden biri haline geldi.

2021/22 sezonunda 37 maçta 16 gol atan Ünal, 2022/23 sezonunda da 35 maçta 14 gol atarak benzer bir sonuca ulaştı.

1.80 boyunda olan Ünal, havadan çok etkili, topsuz alanda çok çalışan ve 2022/23 sezonunda uzak mesafeden iki gol atarak sihirli anlar yaratma yeteneğine sahip biri.

Ciddi bir diz sakatlığı nedeniyle 2023/24 sezonunun ilk yarısının çoğunu kaçırmıştı, ancak toparlanarak yeni sezonda beş maça çıktı ve iki asist yaptı. Ocak ayında AFC Bournemouth'a kiralık olarak transfer oldu.