Borussia Dortmund, Nuri Şahin'i resmen açıkladı

Antalyaspor Almanya Bundesliga Süper Lig
Borussia Dortmund, Nuri Şahin'i resmen açıkladı
DepoPhotos

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un genç teknik direktörü Nuri Şahin, futbolculuk kariyerine başladığı Alman devi Borussia Dortmund'da yardımcı antrenör oldu.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un teknik direktörü Nuri Şahin, Alman devi Borussia Dortmund'da yardımcı antrenörlük görevine getirildi.

Borussia Dortmund'dan yapılan açıklamada Nuri Şahin ve Sven Bender'in teknik direktör Edin Terzic'in yardımcıları olarak teknik ekibe dahil edildiği ve 1 Ocak itibarıyla takıma katılacakları açıklandı. Yardımcı antrenör Armin Reutershahn'ın ise kendi isteğiyle görevden ayrıldığı belirtildi.

Sports Digitale'den Ertan Süzgün, 35 yaşındaki genç teknik adamın sezon sonuna kadar Terzic'in yardımcılığını yapacağını ve gelecek sezondan itibaren ise takımın başına geçeceğini iddia etti.

FUTBOLA DORTMUND'DA, ANTRENÖRLÜĞE ANTALYASPOR'DA BAŞLADI

Futbolculuk kariyerine Borussia Dortmund altyapısında başlayan ve sonrasında Feyenoord, Real Madrid, Liverpool, Werder Bremen formaları giyen Nuri Şahin, 2020 yazında Antalyaspor'a transfer oldu.

2021/2022 sezonunun 8. haftasında henüz futbolu bırakmamışken takımın 'Futbol sorumlusu' olan Şahin, 2022 yazında kramponlarını asarak 34 yaşında aktif futbolculuk kariyerine son verdi.

Antalyaspor teknik direktörü olarak bugüne dek 92 maça çıkan Nuri Şahin, 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 31 mağlubiyet alarak 1.49 puan ortalaması tutturdu.

EDIN TERZIC DE BÖYLE BAŞLAMIŞTI

Borussia Dortmund'daki geleceği bir süredir tartışma konusu olan Edin Terzic de sarı-siyahlı takımdaki teknik direktörlük görevine başlamadan önce, Lucian Favre'nin yardımcı antrenörü olarak görev almıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSG, Milan ve Newcastle United'ın olduğu grubu lider olarak tamamlayan Borussia Dortmund, Almanya Bundesliga'da ise 16 hafta sonunda lider Bayer Leverkusen'in 15 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor.

Edin Terzic, Borussia Dortmund'un başında bugüne dek 71 maça çıkarken 40 galibiyet, 16 beraberlik ve 15 mağlubiyet alarak 1.92 puan ortalaması tutturdu.