Borussia Dortmund ayrılığı resmen açıkladı: Mats Hummels ile yollar ayrıldı!

HABER MERKEZİ
Nuri Şahin Borussia Dortmund
Borussia Dortmund ayrılığı resmen açıkladı: Mats Hummels ile yollar ayrıldı!
DepoPhotos

Borussia Dortmund, Alman savunma oyuncusu Mats Hummels'ın takımdan ayrıldığını açıkladı.

Borussia Dortmund, sözleşmesi sona eren ve bir süredir takımdaki geleceği merak konusu olan yıldız isim Mats Hummels ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, Alman savunma oyuncusuna her şey için teşekkür edildi.

HUMMELS'İN PERFORMANSI

Borussia Dortmund forması ile bu sezon toplamda 40 maça çıkan Mats Hummels 4 gol atarken 1 de asist yapmıştı.

EDİN TERZİC İLE DE YOLLAR AYRILMIŞTI!

Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Dortmund, teknik direktörleri Edin Terzic ile yolların ayrıldığını açıklamıştı. 

Hırvat menşeyli Alman teknik direktörün sözleşmesinin derhal feshini talep ettiği bunun üzerine Dortmund'un gereğini yaptığı öğrenildi.

Açıklamanın ardından Edin Terzic bir mesaj yayınlayarak "Sevgili Dortmund'lular, şu anda beni gerçekten üzse de, bugünden itibaren BVB'den ayrılacağımı belirtmek isterim. Bu büyük kulübü DFB Kupası zaferine ve son olarak da Şampiyonlar Ligi finaline taşımak büyük bir onurdu. Wembley'deki finalden sonra yetkililerden benimle bir görüşme yapmalarını istedim çünkü BVB'de 6 yıl koçluk ve 2,5 yıl baş antrenörlük olmak üzere 9 yılın ardından, bir yeniliğin olacağı hissine kapıldım. Beni tanıyan herkes son birkaç haftadır bu karar verme sürecinde iki kalbin attığını biliyor. Ancak yoğun tartışmalardan sonra bile duygum değişmedi. Dortmund'a her zaman en iyisini diliyor, teşekkür ediyor ve veda ediyorum" dedi.

Dortmund'un CEO'su Hans-Joachim Watzke ise "Edin Terzic, BVB'de geçirdiği süre boyunca olağanüstü bir iş çıkardı. Hepmizin kendisine bir şükran borcu var. Edin ve ben her zaman arkadaş olacağız" diye konuştu.