"Bizim çocuklar" durdurulamıyor! Kerem Aktürkoğlu ve Kenan Yıldız Avrupa'da tarih yazıyor

Spor haberleri futbol Kenan Yıldız Kerem Aktürkoğlu Benfica Juventus İtalya Serie A Portekiz Süper Ligi

Milli futbolcularımız bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Benfica'daki kariyerine harika bir başlangıç yapan Kerem Aktürkoğlu dün akşam oynanan Rio Ave maçında hat-trick yaptı. İtalyan devi Juventus'ta forma giyen Kenan Yıldız da takımını mağlubiyetten kurtaran iki gole imzasını atarak Serie A tarihine geçti. Bir diğer yıldızımız Yusuf Yazıcı'dan ise üzücü haber geldi.

Bizim çocuklar durdurulamıyor. Avrupa, milli oyuncularımızı konuşuyor. transfer döneminin son gününde Portekiz ekibi Benfica'ya imza atan Kerem Aktürkoğlu, gollerine devam ediyor. 26 yaşındaki oyuncu 5-0'lık Benfica-Rio Ave mücadelesinin ilk 45 dakikasında 3 gol atarak hat-trick yaptı. Öte yandan Kerem Aktürkoğlu, Darwin Nunez'in 2021 yılındaki Belenenses maçından sonra bir Portekiz Ligi maçının ilk yarısında hat-trick yapan ilk Benficalı futbolcu oldu.

Bir diğer milli oyuncumuz Kenan Yıldız da İtalya'da şov yaptı. Inter-Juventus maçının 62. dakikasında oyuna dahil olan Kenan, 71. ve 82. dakikalarda attığı iki golle skoru 4-4'e getirdi. Takımının zorlu deplasmandan bir puanla dönmesini sağlayan Kenan Yıldız aynı zamanda Serie A tarihine geçti. Milli futbolcu, 19 yaş 176 günle Juventus ile Inter arasında oynanan bir maçta iki gol atan en genç oyuncu oldu.

Kariyerine Yunan ekibi Olympiakos'ta devam eden Yusuf Yazıcı'dan ise üzücü haber geldi. yeni takımıyla ilk kez sahaya çıkan tecrübeli oyuncunun çapraz bağları koptu. 27 yaşındaki futbolcu yaşadığı talihsiz sakatlıkla sezonu kapattı.