"Binlerce kez düştüm ve kalktım, artık durma zamanı"... Efsane 31 yaşında futbolu bıraktı

futbol Manchester United Real Madrid
"Binlerce kez düştüm ve kalktım, artık durma zamanı"... Efsane 31 yaşında futbolu bıraktı
Fotoğraf: Depo Photos

Real Madrid, Manchester United gibi takımların formasını giyen Fransız stoper Raphael Varane futbolu bıraktığını açıkladı.

Fransa milli takımının yanı sıra Real Madrid ve Manchester United formalarıyla büyük başarılara imza atan Raphale Varane herkesi şaşırtan bir karar aldı.

Stoper mevkiinde oynayan 31 yaşındaki futbolcu sosyal medyadan bir paylaşım yaparak kramponlarını astığını açıkladı.

Yaz transfer sezonunda bedelsiz olarak İtalya'nın Como takımına imza atan Varane'ın futbolu bırakma kararı şok etkisi yarattı.

Fransız futbolcu paylaşımında "Binlerce kez düştüm ve kalktım, artık durma ve Wembley'de kupayı kazandığım son maçımın ardından kramponlarımı asma zamanı" diye yazdı.

İşte Varane'ın vedası:

"Her güzel şeyin bir sonu vardır derler. Kariyerim boyunca birçok zorlukla karşılaştım, ara sıra yükseldim. İnanılmaz duygular, özel anlar ve ömür boyu sürecek anılar biriktirdim. Bu anlara dayanarak hepimizin sevdiği oyundan emekliliğimi duyuruyorum.

Kendimi en yüksek standarda tutuyorum, güçlü çıkmak istiyorum, oyuna tutunmak değil. Kalbini ve içgüdülerini dinlemek cesaret ister. Arzu ve ihtiyaçlar iki farklı şeydir. Bin kez düşüp kalktım, Wembley'de kupa kazandığım final maçımla durup kramponlarımı asma anı geldi.

Kendim, kulüplerim, ülkem, takım arkadaşlarım ve oynadığım her takımın taraftarları için savaşmayı sevdim. Lens'ten Madrid'e Manchester'dan ve milli takıma kadar. Sahip olduğum her şeyimle her armayı savundum ve yolculuğun her dakikasını sevdim. En üst seviyedeki oyun heyecan verici bir deneyim. Vücudunun ve zihninin her seviyesini test eder. Yaşadığınız duyguları başka yerde bulamazsınız. Sporcular olarak başarıyla asla tatmin olmuyoruz. Bu bizim doğamız ve bizi besleyen şeydir.

Pişman değilim, hiçbir şeyi değiştirmem. Hayal edemeyeceğim kadar çok kazandım ama övgülerin ve kupaların ötesinde gururluyum ne olursa olsun samimi olma ilkelerime bağlı kaldığım ve her yeri bulduğumdan daha iyi bırakmaya çalıştığım için. Umarım hepinizi gururlandırmışımdır.

Ve böylece, saha dışında yeni bir hayat başlıyor. Como ile kalacağım. Sadece botlarımı ve bacaklarımı kullanmadan. 

Şu ana kadar oynadığım her kulübün taraftarlarına takım arkadaşlarıma hocalarıma ve çalışanlarına teşekkür ederim.

Teşekkürler, futbol.

Sevgilerimle, Rafa"