Bilgisayara göre Real Madrid, Lionel Messi için Barcelona'dan daha uygun bir takım

FC Barcelona Lionel Messi Inter Real Madrid
Bilgisayara göre Real Madrid, Lionel Messi için Barcelona'dan daha uygun bir takım
Fotoğraf: DepoPhotos

Inter Miami'nin MLS play-off potasına girememesi halinde Lionel Messi'nin Avrupa'da bir takıma kiralanabileceği konuşuluyor.

Yaz aylarında Barcelona ve Al-Hilal'den gelen teklifleri kabul etmeyip Beckham'ın takımı Inter Miami'ye transfer olan Messi, kulübünün ligin alt sıralarında yer alması nedeniyle oldukça uzun bir boş vakitle karşı karşıya kalabilir.

İddialara göre böyle bir şey olması halinde Messi, kiralık olarak bir süre Avrupa'da oynayabilir.

Scisports, Messi için Avrupa'daki en uygun takımı bilimsel verilere dayanarak belirledi. Sonuçlar enteresandı. Ölçümlemeye göre Real Madrid, Messi için Barcelona'dan daha uygun bir takım çıktı.

36 yaşındaki Messi için Scisports'un kariyer tavsiye aracı en uygun takımın Atalanta olduğunu belirledi. Serie A ekibi Atalanta'nın ardından Messi için en uygun ikinci takım ise bir başka İtalyan ekibi Inter. Araç her iki takımın Messi'ye uygunluğu için 73 puan verdi. Üçüncü sırada 72 puanla Real Madrid'in yer alması ise dikkat çekti.

Scisports verisine göre Atalanta kulübü Messi için en doğru takım, ancak kadro kalitesine bakıldığında Inter seçeneği öne çıkıyor.

Real Madrid'in 3. sırada çıkması ise ilginç. Messi'nin pozisyonunda Real Madrid'de Rodrygo, Federico Valverde ve Arda Güler oynayabiliyor. Messi'nin olası bir transferde Real Madrid'e gelmesi beklenmese de böyle bir şey olursa bu Arda Güler için pek de iyi olmayacak.

Scicsports'un kariyer tavsiye aracı Barcelona'ya ise 65 puan verdi. Buna neden olarak ise Barcelona'nın şu anki oyun tarzı ve dizilişi gösterdi.

Kaynak: Haber Global TV

Inter Miami MLS transfer Barcelona Inter Atalanta Real Madrid Lionel Messi