Beşiktaş'tan sürpriz transfer hamlesi

Beşiktaş
Beşiktaş'tan sürpriz transfer hamlesi
DepoPhotos

Stoper hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Cremonese forması giyen Avusturyalı savunmacı Emanuel Aiwu için İtalyan kulübüne teklifte bulundu.

İtalyan muhabir Fabrizio Romano'nun haberine göre; Beşiktaş, Manchester United ile Eric Bailly için yaptığı görüşmelerin tıkanması üzerine Cremonese forması giyen Avusturyalı stoper Emanuel Aiwu için İtalyan kulübüne ilk teklifini yaptı.

Teklifin mali detaylarına dair bilgi paylaşılmazken, Cremonese'nin bu teklifi reddettiği belirtildi.

22 yaşındaki Nijerya asıllı Avusturyalı stoperin, İngiltere Championship'ten gelen transfer tekliflerini ikinci ligde oynamak istemediği için reddettiği ancak İngiltere'deki diğer takımların ilgisini çekmeye devam ettiği kaydedildi.

Emanuel Aiwu Cremonese
Emanuel Aiwu - Cremonese [Foto: DepoPhotos]

EMANUEL AIWU'NUN KARİYER İSTATİSTİKLERİ

Futbola Admira Wacker alt yapısında başlayan ve burada profesyonel olan Emanuel Aiwu, 2021 yazında 750 bin Euro karşılığında Rapid Wien'e, geçtiğimiz sezon başında ise 3.5 milyon Euro karşılığında Cremonese'ye transfer olmuştu.

1.85'lik savunma oyuncusu Admira Wacker ve Rapid Wien formalarıyla toplamda 182 maça çıkmış ve 7 gol - 3 asistlik performans sergilemiş, sahada kaldığı toplam 10698 dakikada 34 sarı kart görmüştü.

Aiwu, geçtiğimiz sezon ise Cremonese formasıyla 27 maçta görev yapmış ve sahada kaldığı 1945 dakikada 4 sarı kart görmüştü.

Bugüne dek Avusturya'nın U18, U19, U20 ve U21 milli takımlarında forma giyen Emanuel Aiwu'nun, henüz A Milli Takım düzeyinde forma giymediği için Nijerya'yı da seçme ihtimali bulunuyor.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Cremonese Beşiktaş transfer haberleri