Beşiktaş'tan 'futbolculara saldırı' sonrasında ilk açıklama: "Kabul edilemez!"

Beşiktaş

Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Ankaragücü'nü 3-2 mağlup eden Beşiktaş, maçın ardından Ankaragüçlü taraftarların sahaya girerek futbolculara saldırmasına ilk tepkiyi, "Futbolcularımıza yapılanlar kabul edilemez. Takipçisi olacağız!" açıklamasıyla verdi.

Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında Ankaragücü'nü deplasmanda 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından ise ortalık karıştı!

Sahaya giren Ankaragüçlü taraftarlardan bir tanesi, koşarak orta yuvarlakta bulunan hakem ve futbolcuların arasına daldı.

Salih Uçan'a tekme atan saldırgan taraftar, Cenk Tosun ve Josef de Souza'nın çabaları sonrasında alandan uzaklaştırıldı, ardından ise güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Yaşanan bu anların ardından, Beşiktaş kaptanı Josef de Souza, takım arkadaşına saldıran taraftara müdahalede bulunduğu için hakem tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

BEŞİKTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA: "KABUL EDİLEMEZ!"

Beşiktaş, Ankaragücü maçı sonrası yaşanan olaylar için kulübün sosyal medya hesabından kısa bir açıklama yaptı. Siyah-beyazlılar paylaşımında, "Futbolcularımıza yapılanlar kabul edilemez. Takipçisi olacağız!" ifadeleri kullanıldı.

BEŞİKTAŞ 2. BAŞKANI ENGİN BALTACI: "KIRMIZI KARTI KABUL ETMİYORUZ"

Beşiktaş 2. Başkanı Engin Baltacı maç ardından yaptığı açıklamada; "Josef'in gördüğü bu kırmızı kartı kabul etmiyoruz. Genç bir oyuncumuzun olayları tetiklediğini söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Böyle bir kusuru varsa, bu bize iletilirse, biz gereğini yaparız. Bizim bir oyuncumuza da kimsenin el, dil uzatmasına izin vermeyiz." sözlerini sarf etti.

İkinci başkan sözlerinin devamında; "Sahaya giren saldırgan, hakeme de saldırabilirdi. Josef de Souza, hakeme saldırmak üzereyken müdahale edip hakemi korusa kime kırmızı kart gösterilecekti?" Josef'in kırmızı kartı İptal edilmelidir." dedi.

SALDIRGANLAR YAKALANDI

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “4 Eylül 2022 Pazar günü Eryaman Stadyumu'nda MKE Ankaragücü ve Beşiktaş takımları arasında oynanan maçta, kale arkası tribününden saha içerisine atlayarak Beşiktaşlı futbolculara fiziki saldırıda bulunan B.Ö. isimli şahıs gözaltına alınarak hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır” denildi.

Kaynak: Haber Global TV

Ankaragücü Beşiktaş Süper Lig 4. hafta Ankaragücü-Beşiktaş maçı Süper Lig puan durumu