Beşiktaş'ta Batshuayi kararı verildi

Beşiktaş
Beşiktaş'ta Batshuayi kararı verildi

Beşiktaş, sezon başında büyük ümitlerle Chelsea'den kiraladığı Michy Batshuayi ile yeni sezonda devam etmeme kararı aldığını İngiliz kulübü ve oyuncu kanadına bildirdi.

Beşiktaş'ta Batshuayi ile yollar ayrılacak.

Belçika medyasında DH Les Sports ve Het Laatste Nieuws'ta çıkan haberlere göre, Beşiktaş takımda kiralık olarak forma giyen ve sözleşmesinde satın alma opsiyonu bulunmayan Michy Batshuayi ile yola devam etmeme kararı aldı. Siyah-beyazlı kulüp alınan bu kararı hem oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Chelsea'ye hem de oyuncu ve menajerine iletti.

Sezon boyunca özellikle gol yollarında sergilediği performansla büyük hayal kırıklığı yaratan Batshuayi şu ana dek Beşiktaş formasıyla çıktığı 34 resmi maçta 12 gol kaydetti.

Siyah-beyazlı kulüpte yıllık 3 milyon 165 bin Euro kazanan Belçikalı golcü, Süper Lig'de sezon tamamlandığında Chelsea'ye dönecek.

GELECEĞİ MERAK KONUSU OLDU

İngiltere hükümetinin kulüp başkanı Roman Abramovich'e uyguladığı yaptırımlardan nasibini alan Chelsea, yaptırımlar süresince oyuncu satamayacak, transfer yapamayacak, ve mevcut oyuncularıyla sözleşme yenileme/feshetme görüşmelerinde bulunamayacak.

Bu durum sebebiyle Chelsea'yle 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan ancak teknik direktör Thomas Tuchel'in de planları arasında yer almayan Batshuayi'nin geleceği ülke basınında büyük merak konusu oldu.

BATSHUAYI'NİN KARİYERİ

Futbola Standard Liege alt yapısında başlayan Batshuayi, 2014 yazında 6 milyon Euro karşılığında Marsilya'ya, 2016 yazında ise 39 milyon Euro bonservis bedeliyle Chelsea'ye transfer oldu.

İngiliz kulübünde beklentilerin çok uzağında kalan Belçikalı forvet sonrasında kiralık olarak sırasıyla Borussia Dortmund, Valencia, Crystal Palace ve Beşiktaş'a kiralandı.

Batshuayi kulüp düzeyinde bugüne dek 379 maça çıktı ve 134 gol kaydetti.

28 yaşındaki Belçikalı golcünün Chelsea ile olan sözleşmesi Haziran 2023'te sona erecek.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Michy Batshuayi Chelsea