Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu

Beşiktaş
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Portekizli çalıştırıcı Fernando Santos'un getirildiğini resmen açıkladı.

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay'la yolların ayrılmasının ardından bir süredir teknik adam arayışlarını sürdürüyordu.

Yerli ve yabancı pek çok isimle görüşen Siyah-beyazlılar, yeni teknik direktörünü açıkladı. Beşiktaş teknik direktörlük görevine Portekizli Fernando Santos'un getirildiğini duyurdu.

Beşiktaş'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne Portekizli Sayın Fernando Santos getirilmiştir.
Kendisine yeni evine hoş geldin diyoruz...

Fernando Santos'un yardımcılıklarını; Joao Carlos Viana Cunha Costa, Paulo Jose Ramos Mendes, Justino Fernando, Ricardo Miguel Candido de Sousa Santos, Jorge Manuel Caetano do Rosario yapacaktır."

FERNANDO SANTOS'UN KARİYERİ VE BAŞARILARI

69 yaşındaki teknik adam kariyeri boyunca PAOK, Benfica, AEK, Sporting Lizbon, Panathinaikos, Porto, Estoril Praia gibi kulüplerde görev aldı. Fernando Santos 2014 yılından bu yana milli takımlarda görev yaptı.

Yunanistan, Portekiz ve son olarak Polonya milli takımlarında görev yapan deneyimli antrenör özellikle Portekiz Milli Takımında 8 yıl boyunca görev aldığı sürede kazandığı başarılarla adından söz ettirmişti.

Kariyeri boyunca pek çok kupa kazanma başarısı gösteren Fernando Santos, 1 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016), 1 UEFA Uluslar Ligi (2019), 2 Portekiz Kupası, 1 Portekiz Ligi, 2 Portekiz Süper Kupası, 1 Yunanistan Kupası kazandı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda sonra Portekiz Milli Takımındaki görevinden ayrılan Santos, Ocak 2023'te Polonya Milli Takımıyla anlaşmıştı. Polonya Milli Takımının başında sadece 6 maça çıkabilen çalıştırıcı, Eylül 2023'te görevinden ayrılmıştı.