Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Süper Lig
Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Beşiktaş’ın 31 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla toplam borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 TL olduğu açıklandı.

Beşiktaş Kulübünün olağan idari ve mali genel kurulunda siyah-beyazlı kulübün borcu açıklandı.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen toplantıda denetim kurulu üyesi Kerem Akbaş, yaptığı konuşmada, siyah-beyazlı kulübün 31 Mayıs 2023 itibarıyla borcunun 6 milyar 780 milyon 665 bin 917 lira olduğunu açıkladı.

AHMET NUR ÇEBİ YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Beşiktaş Kulübünde Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki yönetim kurulunun 1 Ocak-31 Mayıs 2023 dönemi faaliyetleri oy çokluğuyla ibra edildi.

Siyah-beyazlı kulübün olağan idari ve mali genel kurulu, BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde devam ediyor.

Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından 1 Ocak-31 Mayıs 2023 dönemi için yönetim kurulunun idari ve mali açıdan ibrası, üyelerin oylarına sunuldu.

Yapılan oylamada yönetim kurulu, idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

AHMET NUR ÇEBİ: "BEŞİKTAŞ'IN BORCU 'NAMUSTUR' DEDİK VE KAPIYA GELEN HERKESLE GÖĞÜS GÖĞÜSE MÜCADELE ETTİM"

BJK Emlakjet Spor Salonu'nda yapılan olağan idari ve mali genel kurulda konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, göreve geldikleri dönemle ilgili bilgiler aktararak, şunları söyledi:

"Geldiğimizde banka yapılandırması nedeniyle gelirler bankalara temlikliydi. Birçok sıkıntımız vardı. Elektrikten suya ve ödenmemiş maaşlar vardı. Elimden geldiği kadar vazifemi yapmaya çalıştım. Çok zor dönemlerdi. Özellikle eylül ayı sonunda UEFA'ya verilmesi gereken yazı, ekim sonuna ertelenmişti. Temiz kağıdı vermek için göreve geldikten sonra 5 günümüz vardı. O parayı tedarik ettik ve sorunu aştık. Pandemi zor bir dönemdi. Hiçbir yere gidemiyorsunuz, ilişki kuramıyorsunuz, alacaklılar alacaklarını istiyor. Para vermeye gelince pandemi mazereti nedeniyle kimse ortada yoktu. Bu süre içinde de icra davalarını kapıda göğüslediğimiz bir süreç yaşadık. Beşiktaş'ın borcu 'namustur' dedik ve kapıya gelen herkesle göğüs göğüse mücadele ettim. Bırakmam Seni kampanyasıyla camia, enerjiyi bana verdi. Bu camia büyük ve kutsal bir camia."

Bankalar Birliği ile yapılan yapılandırmaya da değinen Çebi, "Yapılandırma süreciyle uğraştık. Cumhurbaşkanına gittik ve tüm kulüplerin önünün açılması talimatı verildi. Yolumuza devam etme şansı bulduk. O dönemde 40 milyon Euro'yu ilk yapılandırmada liraya çevirdik ve kulübümüze 600-700 milyon lira bir tasarruf ettirdik. Pandemi döneminde Sergen hocayla beraber 3 kupa aldık. Bu zor dönemde getirilen kupaların da önemi ve değeri vardır. O kupaları getiren Beşiktaş taraftarıdır. Taraftar, camia, genel kurul bir bütündür. Bir birinden ayırt edemezsiniz. Camiamızın her bireyi Beşiktaş'ı oluşturuyorlar." ifadelerini kullandı.

Yeni yönetimin borçla karşılaşmayacağını anlatan Başkan Çebi, "Bugün dünden bir kuruş kalan borcu ödenmemiş yoktur. Bankalar dışında borcumuz yoktur. Arkadaşlar geldiğinde böyle bir sorunla karşılaşmayacaklar. Bunu kendim için gurur vesilesi olarak görmek istiyorum. Rahmi Koç, Beko ve Tüpraş ile her zaman yanımızda oldu. Kendisiyle olan dostluğum çerçevesinde kendisiyle görüşerek işi sonuçlandırdık. Bu süreç içinde birinci yıl zaten kulübün alacağı hakkıydı. İkinci ve üçüncü yılların parası Beşiktaş'a finansal açıdan kar sağladığı için erken tahsil edilmiştir, kullanılmak için değil. Para kasada, gelen arkadaşlar ihtiyaçları olursa kullanacaktır. 400 milyon borçla başladığım görevi kasada artı 180-200 milyon parayla devrediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA