Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın: "Seneye takım bütçesi maksimum 30 milyon Euro olacak"

Beşiktaş
Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın: "Seneye takım bütçesi maksimum 30 milyon Euro olacak"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, ekonomik sorunlar nedeniyle takım bütçesinde daralmaya gideceklerini söyledi.

Sergen Yalçın, 1,5 yıllık aradan sonra yeniden basılı olarak çıkan Beşiktaş dergisinin Mayıs sayısında yer alan yazısında, kulübün ekonomik yapısını değerlendirdi.

"Çok zor bir dönemde, zor şartlar altında göreve geldik. Bunu biliyoruz. Kulübün içinde bulunduğu durum çok sağlıklı değil. Geldiğimiz süreçte de bu böyleydi. Ben ve ekibim elimizden geldiğince oyuncuları motive ettik. Her şeye çok pozitif bakıyoruz zaten. Bardağın dolu tarafından bakmaya ve taraftarlara doğru mesajlar vermeye çalışıyoruz. Onların da olumlu yönden bakıp, takımın arkasında olmalarını istiyoruz. Oyuncularımıza sahip çıkalım, camiamıza sahip çıkalım. Burası hepimizin camiası."

"TAKIMIN BÜTÇESİ MAKSİMUM 30 MİLYON EURO OLACAK"

Mali açıdan çok zorlu bir dönemden geçtiklerinin altını çizen siyah-beyazlı çalıştırıcı, "İçinde bulunduğumuz olanaklar, maddi değeri yüksek bir takım kurmamızı engelliyor. 2-3 yıl önce Beşiktaş takımının bütçesi 90 milyon Euro'ydu. Önümüzdeki sene bu rakam maksimum 30 milyon Euro civarında olacak. Maliyeti çok yüksek oyuncuları transfer etme şansımız zaten yok. Daha mütevazı, daha camiaya uygun, daha çok mücadele eden, Beşiktaş camiasının büyüklüğünü bilen oyuncular almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE ALT YAPIDAN A TAKIMA ÇIKABİLECEK 10 GENÇ OLSA DA ÇIKARSAK"

"Altyapıdan kadroya kattığımız oyuncularımız var. Şu an bünyemizde olan Kartal Kayra ve Ersin var, Erdoğan var. Rıdvan'ı kullanmayı düşünüyoruz. Dört oyuncu A takım bünyesinde. Ama tutup da altyapıdan 10 oyuncuyu yukarı çıkaramayız. Her şeyin bir sınırı var. Seneye altyapıdan 10 oyuncuyla takım kuracağız diye bir şey beklemesin kimse. Almamız gereken, yukarı çıkabilecek oyuncular varsa biz zaten onları alıyoruz. Keşke çıkabilecek 10 oyuncu olsa da hepsini alsak."

Ntvspor

Beşiktaş Sergen Yalçın