Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın: "Hiçbir oyuncumuz bir yere gidemez"

Beşiktaş
Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın: "Hiçbir oyuncumuz bir yere gidemez"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'dan koronavirüs açıklaması geldi. Uzaktan yapılan antrenmanlara değinen Yalçın, ülkesine dönmek isteyen futbolcuları olmadığını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İki gün önce takım olarak koronavirüs testinden geçtiklerini ve tüm testlerin negatif çıktığını söyleyen Yalçın, "Hiçbir oyuncumuzda problem yok. Oyunculara verdiğimiz bireysel programlar var. Evde bir şeyler yapıyorlar ama hiçbir zaman idmanı karşılamaz. Şartlar el verdiği kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu uzun süreler futbolcuların geriye gitmesini sağlar. TFF'den resmi bir açıklama gelmediği sürece antrenmanları başlatmayı düşünmüyorum. Telekonferans yöntemi bence çok abartılı. Profesyonel futbolcular ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Evleri ne kadar müsaitse birçok şeyi yapmaya çalışıyorlar. Telekonferans yöntemini ben çok sevmiyorum." dedi.

Yaşanan sürecin uzun süreceğini düşündüğünü söyleyen Yalçın, "Hayat ne zaman normal halini alır, yorum yapmak çok zor. Günlerdir evde oturuyoruz. Hiçbir şey yapmıyoruz. Devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın söylediği kurallara uymaya çalışıyoruz. Ne kadar kısa zamanda atlatabilirsek o kadar iyi. Sokaklar bomboş. Herkes işin ciddiyetinin farkına vardı. Ben Mayıs ayından önce normale döneceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

"HİÇBİR OYUNCUMUZ BİR YERE GİDEMEZ"

Henüz ülkesine dönmek için kendilerine başvuran bir oyuncularının olmadığını belirten genç teknik adam, "Avrupa'nın hiçbir yerinde sağlıklı ortam yok. Uçakla yolculuk yapmak başka bir yere gitmek oyuncular için sıkıntı yaratır. O yüzden hiçbir oyuncumuz bir yere gidemez." dedi.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Gelecek sezonun hazırlıklarına başlayamadıklarını söyleyen Sergen Yalçın, "Böyle bir çalışma yapmamız mümkün değil. Ancak telefonla görüşebiliyoruz. Hayat normale dönerse transfer çalışmalarını yapacağız. Futbolun ekonomisi nasıl olacak asıl önemli olan konu bu. Transfer kolay ama ekonomiyi nasıl yöneteceğiz. Bu lig oynansa bile Haziran sonunu bulacak gibi görünüyor. Sözleşme uzatma konuları var ve biten sözleşmeler var. Nasıl olacak hiçbir fikrimiz yok." ifadelerini kullandı.

"EVDE SÜREKLİ TELEVİZYON İZLİYORUM"

Evde günlerinin nasıl geçtiği sorusuna Yalçın, "Sürekli televizyon izliyorum. Netflix'e sardım, dizi, film, ne olursa izliyoruz. Vakit geçirmek çok zor. Sürekli evdesin, biz spor da yapmıyoruz. Az yemek yemeye çalışıyoruz ama evde zor. Bir ay evde oturursak rahat 5-6 kilo alırız " şeklinde cevap verdi.

Beşiktaş Sergen Yalçın koronavirüs