Beşiktaş taraftarları Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etti, 12 Numara destek verdi

Beşiktaş taraftarları Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etti, 12 Numara destek verdi

Beşiktaş Çarşı grubunun Galatasaray'ı UEFA'ya Finansal Fair Play'e uymadığı gerekçesiyle şikayet etmesine Fenerbahçe'nin 12Numara'sı da destek verdi. #UefaToProtectFFP Twitter'da TT oldu. Galatasaraylılar karşı atağa geçti: #UEFAyaSelamSÖYLEYİN

TFF tarafından Galatasaray'a saat 19:05'te verilen cezanın polemiği sürerken, bu defa da üç büyüklerin taraftarları arasında sosyal medyada savaş başladı. Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, İngilizce bir mektup hazırlayarak Galatasaray'ın Finansal Fair Play'e uymadığı iddiasında bulundu ve UEFA'ya Finansal Fair Play'i koruma çağrısında bulundu. UEFA'nın Galatasaray'ın son transferlerini incelemesini isteyen Çarşı grubu, hazırladığı mektubu resmi sosyal medya hesabından da yayınlayıp UEFA resmi twitter hesabını mentionladı. Fenerbahçe taraftar grubu 12Numara'nın da destek vermesiyle twitter gündeminde TT olan #UefaToProtectFFP hızla dünya gündeminde de yükselmeye başladı.

DIAGNE, FALCAO VE FFP İDDİALARI
Çarşı'nın hazırladığı İngilizce mektupta Galatasaray'ın Mbaye Diagne'yi Club Brugge'e 3.35 milyon Euro'ya kiraladığı, buna karşılık oyuncunun ücretinin 2 milyon 115 bin Euro'sunun Galatasaray tarafından karşılanacağı, FFP hesaplamasında iki rakam arasındaki net farkın dikkate alınması gerektiği belirtilirken, yine Kostas Mitroglou'nun PSV Eindhoven'a kiralanmasında da net transfer pozisyonunun hesaba katılması gerektiği belirtildi.
Lemina transferine de dikkat çekilen mektupta, menajer Bayram Tutumlu'nun Galatasaray'ın Falcao transferini bedava yapmadığı, el altında 2 milyon Euro'nun Monaco'ya ödendiği iddialarına da yer verilirken, Erzurumspor'dan bedava alınan Taylan Antalyalı transferinin de incelenmesi çağrısında bulunuldu.



12NUMARA.ORG DA DESTEK VERDİ
Bu mektup Fenerbahçe'nin en kitlesel taraftar grubu olan 12numara.org'un resmi twitter hesabından da #UefaToProtectFFP hashtag'iyle paylaşılınca bir anda twitter Türkiye gündeminde zirveye çıkan hashtag, dünya gündeminde de yukarılara doğru tırmanmaya başladı.

GALATASARAY TARAFTARINDAN KARŞI ATAK: #UEFAyaSelamSÖYLEYİN
Buna karşılık Galatasaray taraftarı da hemen harekete geçti ve twitter'da üç büyüklerin taraftarları arasında hashtag savaşları. Galatasaray taraftarının #UEFAyaSelamSÖYLEYİN hashtag'ine gönderdiği tweetlerle bu defa bu hashtag Türkiye gündeminde zirveye oturdu. Bugün itibariyle halen iki hashtag arasında rekabet sürüyor. #UefaToProtectFFP hashtag'i sabah 08:20 itibariyle Türkiye gündeminde 5'inci, #UEFAyaSelamSÖYLEYİN hashtag'i ise 6'ncı sırada yer alıyor.

Dünden bu yana devam eden hashtag savaşlarında #UefaToProtectFFP hashtag'ine 96 bin 200, #UEFAyaSelamSÖYLEYİN hashtag'ine 12 bin 400 tweet gönderildi.

Beşiktaş taraftarları Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etti, 12 Numara destek verdi - Resim : 1

HaberGlobal.com.tr/ÖZEL

twitter çarşı grubu Galatasaray Beşiktaş fenerbahçe Finansal Fair Play UEFA Falcao Diagne Taylan Antalyalı