Beşiktaş'ın Sebastian Jurado teklifi reddedildi

Beşiktaş'ın Sebastian Jurado teklifi reddedildi

Loris Karius'un kiralık sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması sebebiyle harekete geçen Beşiktaş'a, Meksikalı genç kaleci Sebastian Jurado'dan kötü haber geldi.

Haber Global – Dış Haberler

Beşiktaş, bir yandan kiralık sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Loris Karius'un satın alma opsiyonunu düşürmeye çalışırken diğer yandan da Alman kaleciye alternatif olabilecek isimler için çalışmalarda bulunuyor.

ESPN'de yer alan habere göre, Beşiktaş, Meksika'nın Veracruz takımında forma giyen 22 yaşındaki kaleci Sebastian Jurado için 2 milyon dolarlık teklifte bulundu.

Jurado için serbest kalma bedelini 6 milyon dolar olarak belirleyen kulübü Veracruz, Siyah-Beyazlılardan gelen bu teklifi 'beklentilerinin altında kaldığı' gerekçesiyle reddetti.

Beşiktaş'ın teklifinin reddedilmesiyle birlikte devreye Meksika ekibi Cruz Azul girdi. Serbest kalma bedeli olan 6 milyon dolar bonservisi teklif eden Cruz Azul, 22 yaşındaki kaleciyi de ikna ederek kadrosuna kattı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Meksika'da büyük yankı bulan haber sonrasında Jurado'ya sosyal medya üzerinden büyük tepkiler geldi.

Genç yaşta Avrupa'ya gitme şansını eliyle itip, 10 senedir Cruz Azul'un kalesini koruyan ve halihazırda takımın kaptanlığını yapan 38 yaşındaki Jesús Corona'nın arkasında yedek kulübesinde çürümeyi tercih ettiği yönünde yorumlar yapılan Jurado'nun, bu transfer sonrasında Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası'nda Meksika Milli Takımı'nın kadrosunda bulunma şansının da kalmadığı iddia edildi.

Loris Karius Beşiktaş Beşiktaş transfer haberleri Beşiktaş kaleci Veracruz Cruz Azul