Beşiktaş'ın eski oyuncusu Marcelo'dan koronavirüs açıklaması

Olimpik Lyon forması giyen Beşiktaş'ın eski savunmacısı Marcelo Guedes, Lyon şehrindeki son durumu ve kulüpte koronavirüs için alınan önlemleri Haber Global'e anlattı.

Haber Global / Melike Çelik

Fransa'da 4 Nisan tarihinde PSG ile Lyon arasında oynanacak olan Lig Kupası finali koronavirüs salgını nedeni ile ertelendi. Daha önce de Lig 1 ve 2'deki maçların virüs nedeni ile 15 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacağı açıklanmıştı.

Olimpik Lyon forması giyen Beşiktaş'ın eski savunmacısı Marcelo Guedes, Lyon şehrindeki son durumu ve kulüpte koronavirüs için alınan önlemleri Haber Global'e anlattı.

Antrenmanların kesintisiz devam ettiğini söyleyen Marcelo, "Kulüp oyuncuların virüse maruz kalmadığından emin olmak için her türlü tedbiri alıyor, bu yüzden antrenmanlarımızı normal şekilde yapıyoruz" dedi.

"DAHA FAZLA BİLGİLENDİRİLMEMİZ GEREK" 

Daha fazla bilgilendirilmeleri gerektiğini söyleyen Brezilyalı savunmacı"Hepimiz Fransız hükümetinden ve sosyal ağlardan daha fazla bilgi bekliyoruz. Bizim yaşımızdaki sporcular için koronavirüste ölüm riskinin minimum seviyede olduğunu biliyoruz, ama önemli olan çocuklarımız ve yaşlılarımıza dikkat çekmek" dedi.

Maçların ertelenmesinin üzücü, ilerleyen dönemde ise liglerin durdurulma ihtimalinin de düşündürücü olduğunu belirten Marcelo, seyircisiz maçlar konusunda da "Sorun şu ki bu virüs çok çabuk çoğalıyor. Maçlar çok sayıda insanı bir araya topluyor, bu kadar yoğun insanın olduğu ortam tehlikeyi arttırıyor. Bu yüzden dikkatli olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Şehirde günlük yaşamın normal seyrinde devam ettiğinin altını çizen Marcelo, kendisinin ve tüm sporcuların profesyonelce işlerini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Beşiktaş Marcelo Lyon koronavirüs