Beşiktaş, Guardiola'nın hayran kaldığı Slovak stoper için devrede!

Beşiktaş transfer haberleri
Beşiktaş, Guardiola'nın hayran kaldığı Slovak stoper için devrede!
Foto: Kopenhag resmi Instagram hesabı

Beşiktaş, Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'nın övgüyle bahsettiği Kopenhag'ın Slovak stoperi Denis Vavro'yu kadrosuna katmak için harekete geçti.

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, geçtiğimiz hafta Kopenhag ile Manchester City arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçını tribünden takip etmişti.

Aybaba'nın karşılaşmada Kopenhag'ın Slovak stoperi Denis Vavro'yu yakından takip ettiği ve hazırlayacağı raporu kısa süre içinde yönetime sunacağı iddia edildi.

Vavro'nun iki yıl önce 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olduğu Kopenhag ile 2.5 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Kariyerinde MSK Zilina, SD Huesca, Lazio ve Kopenhag formaları giyen 28 yaşındaki Slovak stoper, bu sezon görev yaptığı 34 maçta 3 gol atıp 1 de asist üretti.

GUARDIOLA HAYRAN KALMIŞTI: "BENİ ÇOK ETKİLEDİ!"

Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola, 3-1 kazandıkları Devler Ligi karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada Denis Vavro'dan övgü dolu sözlerle bahsetmişti.

Ünlü teknik adam, Vavro'nun özellikle savunmadan hücuma gönderdiği isabetli paslarla beğenisini kazandığını belirterek, "Kopenhag'ın iki stoperini de çok beğendim. Ama özellikle Vavro'yu daha çok beğendim. Pas yeteneği beni çok etkiledi. Topu sahada nereye göndermek isterse oraya atabiliyor" ifadelerini kullanmıştı.

HARRY KANE'İ DE SAHADAN SİLMİŞTİ!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Manchester United ve Galatasaray'la birlikte A Grubu'nda yer alan Kopenhag, sürpriz bir şekilde grubu 8 puanla ikinci sırada bitirmiş ve adını son 16 turuna yazdırmıştı.

Danimarka temsilcisinin bu başarısında takım savunması ön plana çıkarken, savunmanın liderliğini üstlenen isim ise Denis Vavro oldu.

Kopenhag'ın gruptaki 6 maçına da ilk 11'de başlayan ve Manchester United maçı dışındaki tüm maçlarda 90 dakika sahada kalan Vavro, Bayern Münih deplasmanında Harry Kane'i sahadan silmişti.

0-0 sona eren karşılaşmada Bayern Münih, Kopenhag kalesine yalnızca iki isabetli şut atarken; Harry Kane sadece 17 kez topla buluşabilmiş, hiç ikili mücadele kazanamamış ve hiç şut atamamıştı.