Beşiktaş'tan orta sahaya takviye geliyor

Beşiktaş İngiltere Premier Lig
Beşiktaş'tan orta sahaya takviye geliyor

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Everton forması giyen İngiliz orta saha oyuncusu Dele Alli'yi kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş ses getirecek bir transfer için harekete geçti.

NTV Spor'un haberine göre; Beşiktaş, İngiliz orta saha oyuncusu Dele Alli’yi satın alma opsiyonuyla kiralama konusunda İngiltere Premier Lig ekibi Everton ile anlaşma aşamasına geldi.

Dele Alli kendisine sunulan teklifi kabul etmesi halinde Cuma günü İstanbul’a gelecek.

DELE ALLI KİMDİR? DELE ALLI'NİN KARİYERİ

11 Nisan 1996'da İngiltere'nin Milton Keynes şehrinde Nijeryalı bir baba ve İngiliz bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dele Alli, futbola Milton Keynes Dons kulübünün altyapısında başladı.

2013 yazında A takıma yükselen ve çok kısa sürede Premier Lig ekiplerinin dikkatini çeken Alli, 2014/2015 sezonunun devre arasında 6.5 milyon Euro karşılığında Tottenham'a transfer oldu ve sezonu Milton Keynes Dons'ta kiralık olarak geçirdi.

2015/2016 sezonundan itibaren 6,5 yıl Tottenham'da aralıksız forma giyen Alli, 269 maçta 128 gole doğrudan katkı (67 gol - 61 asist) sağladı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında bedelsiz olarak Everton'a transfer olan Alli, burada beklentilerin uzağında kaldı ve forma giydiği 13 maçta skora katkı sağlayamadı.

Tam adı Bamidele Jermaine Alli olan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu İngiltere Milli Takımı'nın formasını da 37 kez sırtına geçirdi ve 10 gole doğrudan katkı (3 gol - 7 asist) sağladı.

Dele Alli forvet arkasında, merkez orta sahada ve sol kanatta görev yapabiliyor.

İngiliz futbolcunun 2018 yılında piyasa değeri 100 milyon Euro olarak gösteriliyordu.

 

Dele Alli piyasa değeri Beşiktaş

Kaynak: Diğer

Beşiktaş Dele Alli Everton Beşiktaş transfer haberleri