Beşiktaş Borussia Dortmund maçının şifreleri! Dortmund'un zaafı, Kartal'ın anahtarı...

Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi
Beşiktaş Borussia Dortmund maçının şifreleri! Dortmund'un zaafı, Kartal'ın anahtarı...

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi macerası Vodafone Park'ta başlıyor. Çarşamba akşamı 19.45'te Alman devi Borussia Dortmund'u konuk edecek olan siyah-beyazlılar, Avrupa serüvenine iyi bir giriş yapmak istiyor. İşte dev maçın şifreleri...

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'ndaki ilk maçında 15 Eylül Çarşamba akşamı Borussia Dortmund'u konuk edecek. Heyecan dolu Avrupa serüvenine başlayacak olan siyah-beyazlılar, Alman devi karşısında Sergen Yalçın'ın ifadesiyle önce başa baş ve iyi oyun, ardından sonuç bekleyecek.

Sadece marşının bile tüyleri diken diken etmeye yettiği bu sahnede ülke sıralaması açısından da kritik puanlar almak gerekecek. Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş; UEFA Avrupa Ligi'nde ise Galatasaray ve Fenerbahçe'nin alacağı her puan oldukça kritik.

Beşiktaş-Dortmund mücadelesi infografik

DORTMUND NASIL AŞILIR?

Dolayısıyla zaten oldukça önemli olan bu maçlar daha da mühim hale geliyor. Peki Beşiktaş'ın çarşamba akşamı saat 19.45'te Borussia Dortmund'u konuk edeceği ve İspanyol Antonio Mateu Lahoz'un yöneteceği müsabakanın şifreleri neler? Dortmund nasıl aşılır? Kimler öne çıkıyor?

Önce rakipten başlayalım. Alman devi Borussia Dortmund; tempolu, ayağa pas yapmaktan vazgeçmeyen, oyunun hücum tarafını oynamayı daha iyi bilen ve daha çok seven bir takım. Kulübün kodlarında olan bu geleneği Marco Rose de sürdürmekte.

Özellikle Red Bull Salzburg ve Borussia Mönchengladbach ile sahaya yansıttığı oyunlarla öne çıkan 45 yaşındaki Alman çalıştırıcı, Temmuz 2021'de Ruhr ekibinin başına geldi. Ancak bu oyunun zaafları da var.

Beşiktaş Borussia Dortmund maçının şifreleri! Dortmund'un zaafı, Kartal'ın anahtarı... - Resim : 2

REUS'TAN OYUN ELEŞTİRİSİ: 'HAALAND'A BAĞIMLIYIZ'

Bunu öne süren de takımın yıldızı ve kaptanı Marco Reus. Reus, Dortmund'un deplasmanda Bayer Leverkusen'i 4-3 mağlup ettiği maçın ardından konuşurken şunları söyledi:

“Haaland'a bağımlıyız. Bu beni endişelendiriyor. Çünkü her maçta 3-4 gol atamayız. Çok fazla gol atıp gol yiyoruz. Bu maçı bir şekilde kazandık çünkü çok çaba sarf ettik.”

Bu noktaya kadar Haaland'a değinmemiştik. Değinelim. Erling Haaland, şu an dünya üzerindeki en formda 3-5 golcüden biri konumunda. Onu anlatmaya çok gerek yok. Beşiktaş'ın en çok zorlanacağı konu -özellikle Domagoj Vida'nın da yokluğunda- Haaland olacaktır.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beşiktaş JK (@besiktas)

Türkiye'nin deplasmanda Norveç'i 3-0 mağlup ettiği Dünya Kupası eleme maçından bir ders çıkararak Haaland'ı mümkün olduğu kadar kaleden uzak tutmak, onunla olan bağlantıları koparmak gerekecektir.

DORTMUND'UN ZAAFI...

Dortmund'un en büyük zaafına bakmak gerekirse kesinlikle savunmasının merkezi ve 6 numara pozisyonu arasındaki bölgelerden sızmalar olarak öne çıkıyor. Bundesliga'da dört maçta 13 gol atan sarı-siyahlılar, buna karşılık kalesinde tam 9 gol gördü! Beşiktaş'ın yetenekli ayakları ile gol ve goller bulabileceğinin altını çizmek gerekiyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN ANAHTAR: TEMPO!

Temsilcimize bakınca ise öne çıkan anahtarın tempo olacaktır. Sergen Yalçın, Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık'a konuk olduğunda da Şampiyonlar Ligi macerasının anahtarının tempoya ayak uydurmaktan geçtiğini vurgulamıştı.

Burada Witsel, Bellingham ve Dahoud'dan oluşması beklenen Dortmund orta saha üçlüsüne karşı Sergen Yalçın'ın ise Josef, Atiba ve Pjanic üçlüsüyle çıkması muhtemel gözüküyor.

Milli takımdan döndüğü için Yeni Malatyaspor karşısında forma giymeyen ve dinlendirilen Atiba, Josef'le birlikte, özellikle Bellingham ve Dahoud'un temposuna ayak uydurmaya çalışacak.

Josef ile Atiba merkezden Batshuayi'nin en önde başlatacağı preslere destek olarak Dortmund'un savunma zaaflarını ortaya çıkarabilir. Aynı zamanda Pjanic ve Ghezzal'ın stoper-bek ve stoper-6 numara arasına oynayacakları toplar Beşiktaş'ın etkili olmasını sağlayabilir.

Beşiktaş Borussia Dortmund maçının şifreleri! Dortmund'un zaafı, Kartal'ın anahtarı... - Resim : 3

KRİTİK ÜÇGEN VE SERGEN HOCA'NIN ÖZLÜ SÖZÜ!

Savunmada ise Beşiktaş için Welinton-Necip-Josef üçgeninin performansı belirleyici olacaktır. Vida'nın da yokluğunda bu bölge çok kritik ancak Sergen Yalçın'ın dediği gibi: "Zorlanmamaktan iyidir zorlanmak!" Öte yandan Sergen Yalçın sol bekte duruma göre Nsakala'yı, stoperde ise Necip'in yerine Montero'yu da tercih edebilir.

Dortmund'da ayrıca sonradan oyuna girebilecek Brandt ve 11 başlaması beklenen isimlerden Dortmund efsanesi Reus ve PSV'den yaz döneminde transfer edilen Malen de dikkat çeken ve dikkat edilmesi gereken isimler. Bunlara ek olarak özellikle Bellingham'ın 18 üzerine ve ceza sahasına sızmaları da dikkat çekiyor.

Grubun diğer maçında Sporting'in Ajax'ı konuk edeceğini, Beşiktaş'ın grubundaki ikinci maçında ise 28 Eylül'de Ajax deplasmanına gideceğini hatırlatarak, temsilcimize başarılar diliyoruz.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: UEFA.com, Haber Global, Transfermarkt, Bild

Kaynak: Web Özel

Beşiktaş Borussia Dortmund maçı Beşiktaş Dortmund maçı hangi kanalda