Beşiktaş Başkanı Çebi'den flaş Halil Umut Meler açıklaması: Art niyet olabilir

Beşiktaş Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş Başkanı Çebi'den flaş Halil Umut Meler açıklaması: Art niyet olabilir
Fotoğraf: DepoPhotos

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray ile yapacakları derbi maça hakem Halil Umut Meler'in atanmasını eleştirdi, bu atamada bir art niyet olabileceği iddiasında bulundu. 

Federasyondan Galatasaray'a bilgi akışı olduğunu savunan Çebi, Galatasaraylı Erden Timur'un ortada hiçbir şey yokken Ali Şansalan'ın ismini kullanmasına dikkat çekti. 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer verilen açıklamasında, karşılaşmada hakem Halil Umut Meler'in görevlendirilmesine ilişkin şunları söyledi:

"Galatasaray-Beşiktaş maçına form grafikleri göz önünde bulundurulduğunda kamuoyunda yapay zeka tarafından Ali Şansalan'ın atanması yönünde bir beklenti vardı. Ali Şansalan'ın maça atanacağı bilgisini alan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Halil Umut Meler'in görevlendirilmesi için kasıtlı olarak Şansalan'ı gündeme taşımıştır. Halil Umut Meler'in maça atanmasında bir art niyet olabilir. Umarız Halil Umut Meler böyle bir şeye alet olmaz. Federasyondan Galatasaray'a bir bilgi akışı var. Erden Timur'un ortada hiçbir şey yokken Ali Şansalan’ın ismini kullanması tesadüf olamaz.

Halil Umut Meler maçın son düdüğünü çaldığında bu atamada art niyet olup olmadığını anlamış olacağız. Meler, umarız başka bir planın parçası olarak bu maça atanmamıştır. Kendisinden derbiyi adaletli şekilde yöneterek herhangi bir planın parçası olmadığını göstermesini bekliyoruz."

 HALİL UMUT MELER KİMDİR?

Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 doğumlu Türk futbol hakemidir. Halil Umut Meler İzmir Selçuk’ta dünyaya geldi. Aslen Makedon göçmeni olduğunu belirten Halil Umut Meler evlidir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olan Halil Umut Meler, hakemliğe okul yıllarında başladı. 2017'den beri FIFA kokartı takmaktadır.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Halil Umut Meler Galatasaray - Beşiktaş maçı Süper Lig