Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den 'seçim' çağrısında bulunanlara yanıt: Seçim gerekiyorsa konuşuruz

Beşiktaş Transfer
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'den 'seçim' çağrısında bulunanlara yanıt: Seçim gerekiyorsa konuşuruz
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Beşiktaş Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan başkan Ahmet Nur Çebi, stadyum isim sponsorluğu, gerçekleşmeyen Ramos ve Talisca transferleri ve siyah-beyazlı kulübün maddi durumu gibi konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı kulübün mali durumunun çok parlak olmadığını belirten Çebi, "Mali durumda çok parlak bir durum yok ancak inanın diğerlerinden daha iyi durumda olduğumuzu size söyleyebilirim. Mümkün olduğu kadar hayatta kalmak ve faaliyetlerimizi sürdürmek önceliğimiz oldu. Geldiğimiz süre içinde, zor şartlarda kupalar aldık.

Pandeminin etkisinin kulübe maliyeti 30 milyon euro oldu. Artan kur 18 milyon euro, devletimizin artırdığı ekstra vergi yükü 25 milyon euro oldu. Ayrıca 4-5 tane hocamızın da verim alamadığı kadro dışı oyuncularımız vardı, 31 milyon euro kaybettirdi. Yayın hakları da 3.5 yıl içinde 40 milyon aşağı indi. Yani, 144 milyon euro elimizde olmayan nedenlerle kulübümüze giremedi" değerlendirmesinde bulundu.

"RAMOS'U BEŞİKTAŞ'A İSTEDİK AMA OLMADI"

Transfer döneminde ismi Beşiktaş'la anılan isimlerden Anderson Talisca ve Sergio Ramos hakkında konuşan Çebi şunları söyledi: "Talisca'yı almak istedik ama kulübü bırakmadı. Ramos'u, Beşiktaş'a kazandırmak istedik ama maalesef teklifimizin çevresinde bile dolaşmayan bir oyuncuydu. Serhan kardeşim de bu transferi çok istedi ama olmadı. Kendisiyle aramızda hiçbir sorun yok."

SPONSOR MÜJDESİ

Çebi, Stadyum isim sponsorluğunun kısa süre içinde tamamlanacağını vurgulayarak, "Stadyum ismiyle ilgili önümüzdeki hafta her türlü detayın bittiği, imzanın atıldığı bir süreç yaşayacağımızı müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE SEÇİM İÇİN KONUŞURUZ"

Ahmet Nur Çebi, seçim çağrısında bulunanlara "Olağanüstü seçim isteyenler var. Beşiktaş'ın başkan adaylarının çok olmasının önemli olduğunu söyledim. Bugün de aynı fikirdeyim. Beşiktaş'a aday olacak adaylarla ilgili zarar verecek bir şey yapmamam gerektiğini biliyorum.

Çünkü yarın başkanım diye hitap edeceğimi biliyorum. Seçim gerekiyorsa konuşuruz. Gerekirse de seçim için konuşuruz. Konu Beşiktaş ise gerisi teferruattır. Lütfen birlik ve beraberliği sağlayalım. Gereken değerlendirmeyi yaparız. Bundan kaçmayacağımı da söylüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Haber Global TV

Beşiktaş Divan Kurulu Ahmet Nur Çebi Beşiktaş haberleri