Beşiktaş başkan adayı Hasan Arat'tan dünyaca ünlü hoca itirafı

Süper Lig Beşiktaş Ahmet Nur Çebi Bayern Münih
Beşiktaş başkan adayı Hasan Arat'tan dünyaca ünlü hoca itirafı
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Beşiktaş başkanlığına adaylığını açıklayan Hasan Arat, dünyanın en önemli antrenörleriyle görüşmeler yaptığını söyledi ve seçilmesi halinde Rıza Çalımbay'la da görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi'nin gelecek seçimde aday olmayacağını açıklamasının ardından gözler 3 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere çevrildi.

Siyah-beyazlı kulübün başkanlığına adaylığını açıklayan Hasan Arat, seçim öncesinde açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Hasan Arat, Rıza Çalımbay'ın göreve getirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Arat, dünyaca ünlü bir hocayla görüşme gerçekleştirdiğini de belirterek şunları söyledi:

"Normalde başkan adaylarının hoca adaylarıyla görüşmeleri çok normaldir. Ben de bu süre zarfında dünyanın en önemli antrenörleriyle görüşmeler yaptım. Hansi Flick'le de görüştüm. Başkalarıyla da görüştüm. Beşiktaş'ı temsilen dünyada herkesle görüşmeye muktedirsiniz. Başkan olduğunuz zaman, bir telefonun ucundadır sizin görüşmeniz.

"İLK ÖNCE RIZA HOCAYLA GÖRÜŞÜRÜM"

Benim hedeflerim vardır, bu hedeflerim doğrultusunda dünya çapında antrenörlerle görüşmeler yapıyorum. Ama ilk önce ben oturur Rıza Hocam'la görüşürüm.

"RIZA ÇALIMBAY DAHA ERKEN GELMELİYDİ"

Rıza Çalımbay, birçok kupalar kazanmıştır. 20'in üzerinde kupa kazanmıştır. Beşiktaş'ın evladıdır. Göreve geç getirilmiştir. Hemen getirilmesi gerekiyordu. Rıza Hoca bugün görevde diye hepimiz kongreye kadar bir nebze rahatladık. Allah onun yolunu açık etsin. Ben göreve gelmeden bile mesaj attım. Biz Beşiktaşlıyız, göreve geldiğimizde Beşiktaşlı gibi hareket ederiz."

HANSI FLICK KİMDİR?

Kariyerinin büyük bölümünü yardımcı antrenör olarak geçiren 58 yaşındaki teknik direktör özellikle Bayern Münih'te elde ettiği başarılarla tanınıyor.

2000-2005 yılları arasında Hoffenheim'da teknik direktör olarak görev yapan Flick, Almanya Milli Takımı'nda 8 yıl boyunca Joachim Löw'ün teknik ekibinde yer aldı.

Bayern Münih'te Niko Kovac'ın yerine kasım 2019'da göreve getirilen Alman teknik adam, görev aldığı 2 yıl boyunca pek çok başarının altına imzasını atmayı başardı.

BAYERN'DE KAZANMADIK KUPA BIRAKMADI

Hansi Flick, Bavyera ekibinde göre yaptığı 2 yıl boyunca 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 Bundesliga, 1 Almanya Kupası, 1 Almanya Süper Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 kez de FIFA Dünya Kulüpler Kupası kazanma başarısı gösterdi.

Deneyimli çalıştırıcı, Bayern Münih'te çıktığı 86 karşılaşmada maç başına 2.53 puan ortalaması tutturmayı başardı. Alman devindeki görevinden kendi isteğiyle ayrılan Flick daha sonrasında Almanya Milli Takımı'nda görev aldı.

Almanya Milli Takımı'nda 2021-2023 yılları arasında görev yapan Flick, 25 maçta milli takımda görev yaptı. Hansi Flick, alınan başarısız sonuçların ardından milli takımdaki görevinden ayrıldı.

Kaynak: Haber Global TV