Beşiktaş, Antalya'da 2-0'dan geri döndü!

Beşiktaş Antalyaspor
Beşiktaş, Antalya'da 2-0'dan geri döndü!

Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Antalyaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı ve liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş, Antalya Stadyumu'nda Antalyaspor'a konuk oldu.

Antalyaspor, 42. dakikada Haji Wright ve 45+1. dakikada Veysel Sarı'yla bulduğu gollerle mücadelenin ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

Beşiktaş ise 49. dakikada Rıdvan Yılmaz, 65. dakikada Michy Batshuayi ve 76. dakikada Rachid Ghezzal'ın attığı gollerle karşılaşmayı 3-2 galip tamamladı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 13'e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Antalyaspor ise 4 puanda kaldı.

Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş sahasında Adana Demirspor ile karşılaşacak, Antalyaspor ise Fatih Karagümrük'e konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Hakem Ali Şansalan'ın ilk düdüğüyle karşılaşmaya Antalyaspor başladı.

11' Antalyaspor'da sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Veysel üç Beşiktaşlı savunmacının arasından topa kafayı vurmayı başardı ancak top üstten auta çıktı.

18' Beşiktaş'ta Mehmet Topal, Mukairu'yu ceza yayı içinde yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

19' Antalyaspor'da Nuri Şahin'in ceza yayı içinden kullandığı frikikte top az farkla üstten auta çıktı.

21' Beşiktaş'ta sakatlanan Necip oyuna devam edemiyor, yerine Pjanic dahil oldu. Mehmet Topal sağ beke, Josef stopere geçti.

31' Antalyaspor'da savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Mukairu, Josef'ten topu kurtardı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Atiba kademeye girerek topu çaldı, Mukairu Atiba'yı formasından çekti ve Beşiktaş faul kazandı.

37' Beşiktaş'ta sakatlanan Mehmet Topal da oyuna devam edemiyor, yerine Rıdvan dahil oldu. Sağ beke bu kez N'Sakala geçti.

41' Beşiktaş'ta Rıdvan'ın ceza sahasına gönderdiği ortasında Montero, Naldo'nun markajından sıyrılarak topa kafayı vurdu ancak top üstten auta çıktı.

42' Antalyaspor'da Poli'nin savunma arasına attığı pasta Haji Wright sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya durumda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

Beşiktaş, Antalya'da 2-0'dan geri döndü! - Resim : 3

45+1 Antalyaspor'da Güray'ın sol kanattan ceza sahasına orta şeklinde kullandığı serbest vuruşta, Veysel Josef'in markajından kurtularak topu kafayla ağlara gönderdi ve farkı ikiye çıkardı.

Beşiktaş, Antalya'da 2-0'dan geri döndü! - Resim : 4

45+4' Antalyaspor'da Haji Wright, kaleciyle karşı karşıya durumda şutunu çekti, Mert gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Antalyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

***İkinci yarıya başlarken Beşiktaş'ta Larin ve Ghezzal oyuna girerken, Gökhan Töre ve Kenan Karaman oyundan çıkan isimler oldu.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş başladı.

49' Beşiktaş, Rıdvan Yılmaz'ın golüyle farkı bire indirdi: 2-1 Golde asist Larin'den geldi.

Beşiktaş, Antalya'da 2-0'dan geri döndü! - Resim : 5

58' Antalyaspor'da Mukairu'nun ceza sahası dışından çektiği şutta Mert topu rahat bir şekilde kontrol etti.

59' Beşiktaş'ta Pjanic'in ceza sahasına gönderdiği ortasında Larin arka direkte topa kafayı, top direkten döndü. Pozisyonun devamında Batshuayi'nin kafayla çektiği şutta Veysel topu çizgi üzerinden çıkardı.

63' Antalyaspor'da Güray'ın ceza sahası sol çaprazından çektiği şutta Mert gole izin vermedi.

65' Beşiktaş'ta Batshuayi, Fredy'nin kaleciye oynadığı geri pasta araya girdi ve topu kaptıktan sonra Boffin'i çalımlayarak sağ çaprazdan topu boş kaleye yuvarladı. Siyah-beyazlılar bu golle 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2 beraberliği yakaladı.

72' Beşiktaş'ta Salih yerini Oğuzhan'a; Antalyaspor'da ise Fredy yerini Crivelli'ye bıraktı.

76' Beşiktaş'ta Batshuayi'nin pasında topla buluşan Ghezzal, ceza sahasına girmeden çektiği şutta topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-2 öne geçirdi.

82' Beşiktaş'ta N'Sakala sağ kanattan topla ceza sahasına girdikten sonra Oğuzhan'a pas çıkardı. Oğuzhan'ın şutunda Veysel araya girdi ve topu kornere gönderdi.

83' Beşiktaş'ta Ghezaal'ın ceza sahası dışından çektiği şutta Boffin topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

90+2' Antalyaspor'da Veysel topu ağlara gönderdi ancak pozisyon öncesinde ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

Karşılaşma sona erdi. Beşiktaş sahadan 3-2 galip ayrılan ve 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Antalyaspor Beşiktaş Süper Lig antalyaspor beşiktaş maçı